Šis kiaulienos troškinys su daržovėmis yra nebrangus, gardus ir nesudėtingai pagaminamas patiekalas. Jame palyginus nedaug mėsos, bet išties nemažai daržovių. Gaminome ji su kiauliena, morkomis, salierais, cukinija, paprika, šaldytais žirneliais, pomidoru, pomidorų pasta.
Norint, kad mėsa būtų minkšta ir sultinga, geriausia rinktis kiaulienos mentę, kumpį, sprandinę.
Šį troškinį patiekite su ryžiais, grikiais, makaronais ar bulvių koše.
Kaip pagaminti šį kiaulienos troškinį su daržovėmis?
Kiaulieną supjaustykite nedideliais gabaliukais. Tada keptuvėje ar puode įkaitinkite šlakelį aliejaus ant vidutinės–aukštos kaitros, sudėkite mėsą ir iš abiejų pusių pakepinkite po keletą minučių, kol lengvai apskrus. Apibarstykite druska, pipirais.
Į keptuvę sudėkite svogūną ir pakepinkite keletą minučių. Sudėkite česnaką ir pakepinkite 30 s. Sudėkite pomidorą, pomidorų pastą. Išmaišykite ir patroškinkite kelias minutes. Supilkite sultinį, viską užkaiskite, tada kaitrą sumažinkite iki nedidelės ir troškinkite apie 20 min.
Sudėkite morkas, salierus, kalendros, paprikos prieskonius ir troškinkite dar apie 40 min. Miltus sumaišykite su keliais šaukštais sultinio iš keptuvės. Vėliau sultinys turėtų kiek sutirštėti. Juos supilkite atgal į ir viską išmaišykite. Sudėkite papriką, cukiniją, žirnelius ir troškinkite dar apie 8–10 min. ar kol visos daržovės bus minkštos. Suberkite susmulkintas petražoles, įberkite druskos, pipirų pagal skonį.
Kiti troškiniai su kiauliena:
Kiaulienos troškinys su daržovėmis
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 245 kcal, angliavandenių 12,1 g, riebalų 8,4 g, baltymų 28,9 g
- Paruošimo laikas: 1 val. 20 min.
Ingredientai:
- 400–500 g kiaulienos be kaulo (kiaulienos mentės, kumpio, sprandinės.)
- 2 morkų, supjaustytų stambiais griežinėliais
- 2 saliero stiebų, supjaustytų vidutinio stambumo gabaliukais
- 1 svogūno, supjaustyto pusžiedžiais ir per pusę
- 1 pomidoro, smulkiai supjaustyto
- 1/2 raudonosios paprikos, supjaustytos kubeliais
- 1/2 jaunos mažos cukinijos, supjaustytos griežinėliais
- 1/2 st. šaldytų žirnelių
- 2 skiltelių česnako, susmulkintų
- 700 ml sultinio (arba naudokite 1/4 sultinio kubelio)
- 1 valg. š. pomidorų pastos
- 1 valg. š. miltų
- šlakelio aliejaus kepimui
- 1/2 arbat. š. saldžiosios paprikos miltelių
- 1/2 arbat. š. maltos kalendros
- saujos šviežių petražolių, susmulkintų
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas
- Kiaulieną supjaustykite nedideliais gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ant vidutinės–aukštos kaitros, sudėkite mėsą ir iš abiejų pusių pakepinkite po keletą minučių, kol lengvai apskrus. Apibarstykite druska, pipirais.
- Į keptuvę sudėkite svogūną ir pakepinkite keletą minučių. Sudėkite česnaką ir pakepinkite 30 s.
- Sudėkite pomidorą, pomidorų pastą. Išmaišykite ir patroškinkite kelias minutes. Supilkite sultinį, viską užkaiskite, tada kaitrą sumažinkite iki nedidelės ir troškinkite apie 20 min.
- Sudėkite morkas, salierus, kalendros, paprikos prieskonius ir troškinkite dar apie 40 min.
- Miltus sumaišykite su keliais šaukštais sultinio iš keptuvės. Juos supilkite atgal į ir viską išmaišykite. Sudėkite papriką, cukiniją, žirnelius ir troškinkite dar apie 8–10 min.
- Suberkite susmulkintas petražoles, įberkite, druskos, pipirų pagal skonį.