Skip to content

Harira – gardi marokietiška sriuba su jautiena

Harira
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Harira – populiari sriuba Maroke, dažniausiai valgoma Ramadano laikotarpiu. Ši sriuba gali būti patiekiama prieš pagrindinius patiekalus ar kaip užkandis. Jos pagrindą sudaro avinžirniai, lęšiai, pomidorai, mėsa (gali būti aviena, jautiena ar vištiena), marokietiški prieskoniai, vermišeliai, citrinos sultys ir pan. Taip pat populiari ir šios sriubos vegetariška versija be mėsos.

Naudojome virtus avinžirnius. Jų galite rasti prekybos centruose daržovių skyriuje. Žinoma, galite ir patys juos per naktį išsimirkyti ir išsivirti. Taip pat tinka ir konservuoti ar garuose virti avinžirniai iš skardinių.

Nors harira gali pasirodyti kaip sudėtingai pagaminama sriuba, bet visi ingredientai randami net mažesniuose prekybos centruose. Siūlome išbandyti šią sriubą, pritaikytą lietuviškam skoniui.

Harira

Kaip pagaminti marokietišką sriubą harira?

Iš pradžių jautieną supjaustykite nedideliais gabaliukais. Keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejų ant vidutinės–aukštos kaitros ir mėsą iš abiejų pusių apkepinkite po kelias minutes. Geriausia, kad mėsos gabaliukais nesiliestų vieni prie kitų. Pabarstykite druska, pipirais ir viską išmaišykite.

Į keptuvę sudėkite svogūną ir dar apkepinkite viską kelias minutes. Sudėkite česnaką ir pakepinkite 30 s.

Tuo metu puode užkaiskite sultinį, supilkite pomidorų tyrę, pomidorų pastą, sudėkite mėsą, svogūną, česnaką, suberkite prieskonius. Ant nedidelės kaitros virkite apie 30 min. ar kol jautiena suminkštės.

Tada sudėkite lęšius, smulkiai supjaustytą morką, salierą ir dar virkite apie 40 min.

Galiausiai į puodą sudėkite vermišelius, avinžirnius ir dar virkite apie 8 min. Miltus sumaišykite su keliais šaukštais sultinio iš puodo. Supilkite į sriubą ir viską išmaišykite.

Įberkite pagal skonį druskos, pipirų, suberkite petražoles ar kalendrą. Leiskite sriubai pastovėti apie 10 min. Patiekdami galite apšlakstyti citrinos sultimis.

Kitos sriubos su jautiena:

Hariros ingredientai
Jautienos kepimas
Harira sriuba
Marokietiška sriuba
Sriuba su jautiena
Maroko virtuvė

Sriuba Harira

  • Porcijų skaičius: 6
  • 1 porcijos maistinė vertė: 268 kcal, angliavandenių 31,0 g, riebalų 8,6 g, baltymų 19,6 g
  • Paruošimo laikas: 1 val. 30 min.

Ingredientai:

  • 450 g jautienos troškinimui (ar avienos)
  • 250 g virtų avinžirnių
  • 1/2 st. (90 g) rudųjų lęšių
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 1 morkos, smulkiai supjaustytos
  • 1 saliero koto, smulkiai supjaustyto
  • 3 skiltelių česnako, sugrūstų
  • 1400 ml jautienos sultinio
  • 500 ml pomidorų tyrės
  • 1 valg. š. pomidorų pastos
  • 1/4 st. vermišelių
  • 1 valg. š. miltų
  • šlakelio aliejaus kepimui
  • šlakelio citrinos sulčių (nebūtinai)

Prieskoniai:

  • 1/2 arbat. š. kumino
  • 1/3 arbat. š. ciberžolės
  • 1/3 arbat. š. cinamono
  • 1/4 arbat. š. malto imbiero
  • žiupsnelio kajeno pipiro ar aitriosios paprikos
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
  • saujos šviežių petražolių ar kalendrų

Gaminimas:

  1. Jautieną supjaustykite nedideliais gabaliukais. Keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejų ant vidutinės–aukštos kaitros ir mėsą iš abiejų pusių apkepinkite po kelias minutes. Pabarstykite druska, pipirais.
  2. Sudėkite svogūną ir dar apkepinkite viską kelias minutes. Sudėkite česnaką ir pakepinkite 30 s.
  3. Puode užkaiskite sultinį, supilkite pomidorų tyrę, pastą, sudėkite keptuvės turinį, prieskonius. Ant nedidelės kaitros virkite apie 30 min. ar kol jautiena suminkštės.
  4. Tada sudėkite lęšius, morką, salierą ir dar virkite apie 40 min.
  5. Į puodą sudėkite vermišelius, avinžirnius ir dar virkite apie 8 min.
  6. Miltus sumaišykite su keliais šaukštais sultinio iš puodo. Supilkite į sriubą ir viską išmaišykite.
  7. Įberkite pagal skonį druskos, pipirų, suberkite petražoles ar kalendrą. Patiekdami galite apšlakstyti citrinos sultimis.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus