Skip to content

Brokolių sriuba

Brokolių sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši trinta brokolių sriuba yra maistinga, soti, su daug daržovių. Ją pagaminti nėra sudėtinga. Paties brokolio skonis jaučiamas maloniai, ne per stipriai. Švelnų skonį priduoda kreminis sūris. Sriubą patiekti su tarkuotu fermentiniu sūriu ir paskrudintu batonu.

Brokolių sriuba

Kaip pagaminti brokolių sriubą?

Puode ištirpinti gabaliuką sviesto. Pakepinti porą, morką, kol jie suminkštės, apie 4-5 min. Užpilti sultiniu. Sudėti brokolio žiedynėlius, bulvę. Virti apie 10 min. ar kol daržovės bus minkštos.

Sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Įdėti kreminį sūrelį. Maišyti, kol jis ištirps. Įberti druskos, juodųjų pipirų. Sriubą palikti pastovėti apie 10 min.Patiekti su tarkuotu fermentiniu sūriu, paskrudintu batonu.

Kitos sriubos ir troškiniai su brokoliu:

Trinta brokolių sriuba
Trinta brokolių sriuba su sūriu

Brokolių sriuba

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 279 kcal, angliavandenių 22 g, riebalų 17 g, baltymų 13 g
  • Paruošimo laikas: 25 min.

Ingredientai:

  • vid. dydžio brokolio, atskirto nedideliais žiedynėliais
  • ½ poro šviesiosios dallies
  • morkos, smulkiai supjaustytos
  • bulvės, supjaustytos kubeliais
  • 400 ml sultinio
  • 100 g kreminio sūrio
  • 100 g fermentinio sūrio
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
  • gabaliuko sviesto

Gaminimas:

  1. Puode ištirpinti gabaliuką sviesto. Pakepinti porą, morką, kol jie suminkštės, apie 4-5 min.
  2. Užpilti sultiniu. Sudėti brokolio žiedynėlius, bulvę. Virti apie 10 min. ar kol daržovės bus minkštos.
  3. Sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Įdėti kreminį sūrelį. Maišyti, kol jis ištirps.
  4. Įberti druskos, juodųjų pipirų. Sriubą palikti pastovėti apie 10 min.
  5. Patiekti su tarkuotu fermentiniu sūriu, paskrudintu batonu.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus