Šis vištienos guliašas yra skanus ir paprastai pagaminamas, jis yra įkvėptas populiaraus vengriško vištienos paprikašo. Jis nuo įprasto guliašo skiriasi tuo, kad šiame patiekale naudojama vištiena, padažas gaminamas iš grietinės, vištienos sultinio, gali būti naudojami pomidorai, paprika. Žinoma, kaip ir tradiciniame guliaše, paprikaše naudojama daug saldžiosios paprikos miltelių. Jie suteikia aromatingą, švelnų skonį šiam guliašui.
Mes šį paprikašą gaminome su vištienos šlaunelių mėsa, bet galima naudoti ir vištienos dalis su kaulu. Šis vištienos guliašas turėtų būti patiekiamas su leistinukais, makaronais ir ryžiais. Padažo turėtų būti ganėtinai daug, o jis turėtų būti sutirštinamas su miltais.
Kaip pagamintį šį vištienos guliašą?
Iš pradžių vištienos šlaunelių mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais. Tada apibarstykite druska, pipirais, 1/2 valg. š. paprika, 1 valg. š. miltų ir viską sumaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės–aukštos kaitros. Sudėkite vištienos gabaliukus ir apkepinkite iš abiejų pusių, kol apskrus. Mėsos gabaliukai neturėtų liestis vieni prie kitų, todėl geriausia kepti per du kartus.
Išimkite mėsą iš keptuvės, sudėkite svogūną ir jį pakepinkite keletą minučių, tada sudėkite smulkiai supjaustytą pomidorą, 1/2 valg. š. paprikos ir dar kelias minutes pakepinkite.
Į keptuvę atgal sudėkite mėsą, supilkite sultinį ir viską užkaitinkite iki virimo, tada sumažinkite kaitrą iki nedidelės ir troškinkite apie 25 min.
Indelyje grietinę sumaišykite su keliais šaukštais sultinio iš keptuvės ir 1/2 valg. š. miltų. Šį mišinį supilkite į keptuvę, išmaišykite ir dar patroškinkite apie 5 min.
Guliašą apibarstykite smulkintomis petražolėmis.
Kiti receptai su vištiena:
- Vištienos šlaunelių mėsos troškinys
- Vištienos troškinys su daržovėmis
- Vištienos troškinys su ryžiais ir daržovėmis
Vištienos guliašas
- Porcijų skaičius: 3
- 1 porcijos maistinė vertė: 419 kcal, angliavandenių 8,3 g, riebalų 21,0 g, baltymų 31,2 g
- Paruošimo laikas: 40 min.
Ingredientai:
- 500 g vištienos šlaunelių mėsos
- 1 valg. š. saldžiosios paprikos miltelių
- 1 nedidelio svogūno, smulkiai supjaustyto
- 1 pomidoro, smulkiai supjaustyto
- 400 ml vištienos sultinio
- 80 g grietinės
- 1 1/2 valg. š. miltų
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
- šlakelio aliejaus kepimui
- saujelės petražolių, susmulkintų
Gaminimas:
- Vištienos šlaunelių mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais. Apibarstykite druska, pipirais, 1/2 valg. š. paprika, 1 valg. š. miltų ir viską sumaišykite.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės–aukštos kaitros. Sudėkite vištienos gabaliukus ir apkepinkite iš abiejų pusių, kol apskrus. Mėsos gabaliukai neturėtų liestis vieni prie kitų, todėl geriausia kepti per du kartus.
- Mėsą išimkite iš keptuvės, sudėkite svogūną ir jį pakepinkite keletą minučių, tada sudėkite smulkiai supjaustytą pomidorą, 1/2 valg. š. paprikos ir dar kelias minutes pakepinkite.
- Atgal sudėkite mėsą, supilkite sultinį ir viską užkaitinkite iki virimo, tada sumažinkite kaitrą iki nedidelės ir troškinkite apie 25 min.
- Indelyje grietinę sumaišykite su keliais šaukštais sultinio iš keptuvės ir 1/2 valg. š. miltų. Šį mišinį supilkite į keptuvę, išmaišykite ir dar patroškinkite apie 5 min.
- Apibarstykite smulkintomis petražolėmis.