Ši rūgštynių sriuba yra skani, soti ir maistinga. Joje dera daug skirtingų skonių. Taip pat sriuba greitai ir paprastai pagaminama. Pagaminta su konservuotomis rūgštynėmis, šaltai rūkyta kiaulienos šonine. Sriubai tirštumo suteikia miežinės kruopos.
Sriubą patiekti su grietine ir virtais kiaušiniais.
Kaip pagaminti šią rūgštynių sriubą?
Puode užvirti sultinį. Suberti miežines kruopas. Jas virti apie 10 min. Suberti bulves ir virti, kol jos bus minkštos. Sudėti nusunktas rūgštynes ir pavirti keletą minučių. Suberti krapus, petražoles, įberti druskos.
Šoninę smulkiai supjaustyti. Keletą minučių ją pakepinti sausoje keptuvėje. Šoninės gabaliukus suberti į sriubą. Patiekti su smulkiai supjaustytais kiaušiniais, grietine.
Kiti receptai su rūgštynėmis:
Rūgštynių sriuba
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 275 kcal, angliavandenių 26 g, riebalų 13 g, baltymų 14 g
- Paruošimo laikas: 25 min.
Jums reikės:
- 200 g konservuotų rūgštynių
- 1,5 mėsos sultinio
- 3 valg. š. miežinių kruopų
- 2 vid. dydžio bulvių
- 100 g šaltai rūkytos kiaulienos šoninės
- 1 valg. š. krapų, susmulkintų
- 1 valg. š. petražolių, susmulkintų
- žiupsnelio druskos
- patiekimui: 2 kietai virtų kiaušinių, grietinės
Gaminimas:
- Puode užvirti sultinį. Suberti miežines kruopas. Jas virti apie 10 min. Suberti bulves ir virti, kol jos bus minkštos.
- Sudėti nusunktas rūgštynes ir pavirti keletą minučių. Suberti krapus, petražoles, įberti druskos.
- Šoninę smulkiai supjaustyti. Keletą minučių ją pakepinti sausoje keptuvėje. Šoninės gabaliukus suberti į sriubą.
- Patiekti su smulkiai supjaustytais kiaušiniais, grietine.
0 Komentarai
Seniausi