Ši kreminė moliūgų sriuba su vištiena yra paprastai pagaminama, maistinga. Joje yra daug baltymų. Sriubai pagaminti reikia išties mažai pastangų, bet šios sriubos skonis tikrai puikus. Tiek moliūgas, tiek vištienos krūtinėlė yra kepta orkaitėje. Jeigu turite anksčiau keptos vištienos likučių, jie irgi puikiai tiks į šią sriubą.
Geriausia naudoti sviestinį moliūgą. Su juo ši sriuba būna skaniausia.
Patiekti su batono skrebučiais.
Moliūgų sriuba su vištiena
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 236 kcal, angliavandenių 20 g, riebalų 9 g, baltymų 23 g
- Paruošimo laikas: 1 val.
Ingredientai
- Sriuba
- 1,2 kg sviestinio moliūgo
- 1 galvutės česnako (jos viršų nupjauti)
- 0,8 l sultinio
- 200 ml neriebios grietinėlės
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- Vištiena
- 2 vištienos krūtinėlių
- ½ arbat. š. vištienos prieskonių
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Ant jos sudėti į 6-8 d supjaustytą moliūgą, cesnako galvutę. Apšlakstyti aliejumi, apibarstyti druska, pipirais. Kepti 200 C apie 30 min.
- Vištienos krūtinėlę lengvai išmušti, apšlakstyti aliejumi, įtrinti prieskoniais, druska. Sudėti į kepimo indą ir palaikyti kambario temperatūroje, kol keps moliūgas.
- Skardą su moliūgu perkelti į apačią. Į orkaitės vidurį įdėti kepimo indą su vištiena ir kepti apie 20 min. viršus-apačia. Dar kelias minutes pakepti su ventiliatoriaus funkcija, kad vištiena apskrustų.
- Vištienai leisti pastovėti 5 min, tada ją supjaustyti.
- Daržoves atvėsinti. Nulupti moliūgo žievę, išimti sėklas. Išspausti česnako minkštąją dalį. Daržoves perkelti į puodą, užpilti karštu sultiniu ir viską sutrinti iki vientisos masės.
- Supilti grietinėlę. Viską pavirti keletą minučių, įberti druskos.Vištieną supjaustyti. Patiekti su vištienos gabaliukais ir batono skrebučiais.
0 Komentarai
Seniausi