Skip to content

Tikka Masala – indiškas vištienos troškinys

Tikka Masala
Pasidalinkite sriubyte su mama:

„Tikka Masala“ yra patiekalas, kurio daugeliui tikrai nereikia pristatinėti ir kurį galite paragauti kiekviename indiškame restorane. Nors Tikka Masala kilmė siejama ne su pačia Indija, bet Didžiąja Britanija, šiandien šio patiekalo galite paragauti visame pasaulyje. „Tikka Masala“ yra patiekalas, pagamintas iš marinuotos ir keptos mėsos (dažniausia vištienos) su gausiu kiekiu kreminio pomidorų padažo, pagardintu daugybe indiškų prieskonių. Patiekiamas su ryžiais ir naan duona.

Jeigu manote, kad šį patiekalą sudėtinga pasigaminti namuose, galiu garantuoti, kad tikrai klystate. Svarbiausia per naktį (ar bent 3 valandas) marinuoti vištieną jogurtiniame marinate. „Tikka Masala“ gali būti tiek aštrus, tiek švelnaus skonio patiekalas. Aš gaminau gana švelnų šio patiekalo variantą. „Tikka Masala“ yra ryškiaspalvis, aromatingas patiekalas, su daug šildančių prieskonių. Taip pat svarbu naudoti „Garam masala“ prieskonius, kurių aromatas jus nukels į tolimąją Indiją.

Tikka Masala

Kaip pagaminti tikka masalą?

Vištiena: supjaustome nedideliais gabaliukais. Sumaišome kartu su visais marinato produktais. Uždengiame indą ir paliekame šaldytuve per naktį.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės–aukštos ugnies, sudedame vištieną ir ją pakepiname, kad būtų kiek apskrudusi. Geriausia kepti per 2 kartus, kad vištienos gabaliukai kepdami nesiliestų vieni prie kitų. Vištieną išimame iš keptuvės.

Padažas: keptuvėje pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną. Sudedame česnaką, imbierą, prieskonius, išmaišome ir pakepiname apie 30 sekundžių. Supilame pomidorų tyrę, užverdame. Sumažiname ugnį iki mažos ir troškiname apie 10 minučių.

Supilame grietinėlę, sudedame vištieną, įberiame druskos ir viską troškiname apie 15 minučių. Papuošiame su kalendrų lapeliais, apšlakstome grietinėle. Patiekiame su ryžiais.

Kiti vištienos troškinių receptai:

Tikka Masala gaminimas
Indiška vištiena
Svogūnai
Pomidorų tyrė
Vištienos tikka masala
Indiška vištiena

Tikka Masala

  • Porcijų skaičius: 4 nedidelės
  • 1 porcijos maistinė vertė: 443 kcal, angliavandenių 10,6 g, riebalų 26,5 g, baltymų 26,5 g
  • Paruošimo laikas: 50 min.

Jums reikės:

Vištienos marinatas:

  • 500 g vištienos šlaunelių mėsos
  • 100 g (1/2 stiklinės) jogurto be priedų
  • skiltelės česnako, susmulkintos
  • 1 arbat. š. nutarkuotos imbieros šaknies
  • 1 1/2 arbat. š. garam masala prieskonių
  • 1/2 arbat. š. ciberžolės
  • 1/2 arbat. š. kumino
  • 1/4 arbat. š. aitriosios paprikos miltelių

Padažas:

  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako, susmulkintų
  • 1 arbat. š. nutarkuotos imbieros šaknies
  • 500 ml pomidorų tyrės (tomato passata)
  • 180 ml grietinėlės
  • 125 ml (1/2 stiklinės) vandens
  • 1 arbat. š. garam masala prieskonių
  • 1 arbat. š. kumino
  • 1/2 arbat. š. maltos kalendros
  • 1/2 arbat. š. ciberžolės
  • aitriosios paprikos miltelių, pagal skonį
  • šlakelio aliejaus, kepimui
  • žiupsnelis druskos, pagal skonį
  • kalendros lapelių, papuošimui

Gaminimas:

  1. Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais, bet ne visai smulkiai. Dideliame inde sumaišome kartu su visais marinato produktais. Uždengiame indą ir paliekame šaldytuve per naktį. Marinuoti reiktų mažiausiai 3 valandas.
  2. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės–aukštos ugnies, sudedame vištieną ir ją pakepiname, kad būtų kiek apskrudusi. Geriausia kepti per 2 kartus, kad vištienos gabaliukai kepdami nesiliestų vieni prie kitų. Vištiena dar gali būti ne visai iškepusi.
  3. Vištieną išimame iš keptuvės.
  4. Išvalome keptuvę, vėl įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies, sudedame smulkiai pjaustytą svogūną ir pakepiname apie 4 minutes. Sudedame česnaką, imbierą, prieskonius, išmaišome ir pakepiname apie 30 sekundžių.
  5. Supilame pomidorų tyrę, užverdame. Sumažiname ugnį iki mažos ir troškiname apie 10 minučių.
  6. Supilame grietinėlę, sudedame vištieną, įberiame druskos ir viską troškiname apie 15 minučių.
  7. Papuošiame su kalendrų lapeliais, apšlakstome grietinėle. Patiekiame su ryžiais.

0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus