Ši saldi sriuba pagaminta su džiovintais vaisiais, šaldytomis vyšniomis, vermišeliais. Cukraus ir krakmolo galima naudoti ir daugiau. Taip pat galima naudoti kitokius džiovintus vaisius, uogas. Sriubą patiekti pravėsusią, su plakta grietinėle.
Saldi sriuba gali būti gaivus ir skanus desertas tiek vaikams, tiek suaugusiems.
Kaip pagaminti saldžią sriubą?
Puode užkaisti vandenį. Suberti obuolius, abrikosus, vyšnias. Sumažinti kaitrą ir virti apie 10 min. Suberti makaronus ir virti apie 4 min.
Bulvių krakmolą sumaišyti su 3 valg. š. šalto vandens. Po truputį jį supilti į puodą. Išmaišyti ir dar pavirti kelias minutes. Įberti cukraus, cinamono. Leisti sriubai atvėsti. Patiekti su plakta grietinėle.
Saldi sriuba
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 152 kcal, angliavandenių 20 g, riebalų 5 g, baltymų 1 g
- Paruošimo laikas: 20 min.
Ingredientai
- 1 l vandens
- Džiovintų obuolių 1/3 st.
- Džiovintų abrikosų, smulkiai supjaustytų 1/3 st.
- Šaldytų vyšnių 1/3 st.
- 3 valg. š. makaronų (vermišelių)
- 1 valg. š. bulvių krakmolo
- 1 valg. š. cukraus
- žiupsnelio cinamono
- Patiekimui: plaktos grietinėlės
Gaminimas:
- Puode užkaisti vandenį. Suberti obuolius, abrikosus, vyšnias. Sumažinti kaitrą ir virti apie 10 min.
- Suberti makaronus ir virti apie 4 min.
- Krakmolą sumaišyti su 3 valg. š. šalto vandens. Po truputį jį supilti į puodą. Išmaišyti ir dar pavirti kelias minutes.
- Įberti cukraus, cinamono. Leisti sriubai atvėsti. Patiekti su plakta grietinėle.
0 Komentarai
Seniausi