Ši šaldytų grybų sriuba yra skani, paprastai ir greitai pagaminama. Galima naudoti įvairių rūšių grybus. Taip pat jų nereikia atskirai atšildyti. Sriuba turėtų būti tiršta, todėl jos nereikia sutrinti.
Kaip pagaminti šią šaldytų grybų sriubą?
Iš pradžių keptuvėje ar puode reikia pakepinti svogūną ir morką. Po kelių minučių sudėti grybus. Juos patroškinti, kol išgaruos skystis. Tada sumaišyti su miltais. Galiausiai supilti sultinį, sudėti bulves ir virti, kol jos suminkštės.
Taip pat šiai sriubai pagaminti reikės neriebios grietinėlės, šiek tiek grietinės. Jie priduoda ne tik kreminę tekstūrą, bet ir puikų skonį.
Kitos sriubos su grybais:
Šaldytų grybų sriuba
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 137 kcal, angliavandenių 14 g, riebalų 7 g, baltymų 5 g
- Paruošimo laikas: 35 min.
Ingredientai:
- 400 g šaldytų grybų (gali būti įvairių rūšių)
- 1 morkos, tarkuotos
- 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 2 nedidelių bulvių
- 500 ml sultinio
- 100 ml neriebios grietinėlės
- 2 valg. š. grietinės
- 1 valg. š. miltų
- saujos šviežių krapų, susmulkintų
- ½ arbat. š. saldžiosios paprikos miltelių
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- gabaliuko sviesto
Gaminimas:
- Puode įkaitinti gabaliuką sviesto. Ant nedidelės kaitros pakepinti svogūną, morką apie 4 min.
- Sudėti grybus. Kepinti, kol išgaruos skystis. Suberti miltus ir išmaišyti su grybais.
- Supilti sultinį, bulves. Sultinį užvirti, tada sumažinti iki mažos kaitros ir virti, kol bulvės suminkštės.
- Supilti grietinėlę, grietinę, įberti paprikos, druskos, pipirų, šviežių krapų. Viską išmaišyti ir leisti pastovėti sriubai apie 10 min.
0 Komentarai
Seniausi