Salierų sriuba – gaivi, nekaloringa ir lengvai pagaminama. Sriubos skonis gali maloniai nustebinti. Jis yra švelnus, o pačio saliero skonis jaučiasi nestipriai.
Norint pagaminti šią sriubą, reikia pakepinti svogūną, salierą. Tada užpilti sultiniu, sudėti bulves ir virti, kol daržovės bus minkštos. Po to sutrinti iki tyrės ir užpilti neriebia grietinėle. Apibarstyti šviežiais krapais.
Vietoj įprastos grietinėlės galima naudoti sojų ar avižų grietinėlę.
Porcijų skaičius: 4
1 porcijos maistinė vertė: 137 kcal, angliavandenių 25 g, riebalų 3 g, baltymų 4 g
Paruošimo laikas: 25 min.
Ingredientai- 400 g salierų kotų, supjaustytų
- 1 svogūno
- 2 mažų bulvių
- 500 ml sultinio
- 100 ml neriebios grietinėlės
- gabaliuko sviesto
- 2 valg. š. krapų, susmulkintų
- žiupsnelio druskos
- Puode įkaitinti sviestą ant vidutinės kaitros. Pakepinti svogūną, kol jis suminkštės. Sudėti saliero gabaliukus. Pakepinti apie 5 min.
- Užpilti sultiniu, sudėti bulves. Užkaitinti iki virimo, tada sumažinti kaitrą iki mažos ir virti apie 15 min.
- Sriubą sutrinti iki tyrės. Supilti grietinėlę. Sriubą lengvai pakaitinti. Prieš patiekiant apibarstyti krapais.
0 Komentarai
Seniausi