Ši kiniška sriuba yra su vištiena, daržovėmis, kiaušiniais. Jos skonis lengvai aštrus ir rūgštus. Pagaminimas šios sriubos yra išties paprastas ir greitas. Sriuba yra soti, maistinga, joje yra daug baltymų. Puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei.
Geriausia naudoti mažomis juostėlėmis supjaustytą vištienos krūtinėlę. Išvirusi ji būna minkšta ir sultinga.
Kaip pagaminti kinišką sriubą su vištiena?
Morkas supjaustyti šiaudeliais, pievagrybius į 4-5 dalis, porą – pusžiedžiais, imbiero šaknį smulkiai sutarkuoti. Puode užkaisti sultinį, tada sumažinti kaitrą. Sudėti daržoves. Viską virti apie 10 min.
Vištienos krūtinėlę supjaustyti mažomis juostelėmis. Sumaišyti su kukurūzų krakmolu, sojų padažu, baltaisiais pipirais. Palikti marinuotis 15 min. kambario temperatūroje.
Pasiruošti padažą: indelyje sumaišyti sojų padažą, actą, kukurūzų krakmolą sumaišyti su keliais šaukštais vandens. Jį sumaišyti su sojų padažu.
Į puodą sudėti vištieną. Užkaisti sultinį. Supilti padažą. Virti keletą minučių, kol sriuba truputį sutirštės.
Inde gerai išplakti kiaušinius. Juos supiltį į verdančią sriubą. Virti apie 10 sekundžių, o tada išmaišyti.
Išjungti kaitrą, įpilti aitriosios paprikos padažo pagal skonį. Patiekti su sezamų sėklomis, svogūnų laiškais. Papildomai galima apšlakstyti kepintų sezamų aliejumi.
Ši kiniška sriuba gali būti valgoma viena ar su ryžiais, plokščia duona.
Porcijų skaičius: 2
1 porcijos maistinė vertė: 242 kcal, angliavandenių 16,5 g, riebalų 12,8 g, baltymų 17,4 g
Paruošimo laikas: 25 min.
Ingredientai kiniškai sriubai su vištiena
Vištiena:
- 1 vištienos krūtinėlės
- ½ valg. š. kukurūzų krakmolo
- ½ valg. š. sojų padažo
- žiupsnelio baltųjų pipirų
Sriuba:
- 1 l sultinio
- 1 morkos, supjaustytos šiaudeliais
- 50 g rudųjų pievagrybių, supjaustytų į 4-5 dalis
- 1/3 poro šviesiosios dalies, supjaustyto pusžiedžiais
- 1 arbat. š. šviežios imbieros šaknies, sutarkuotos
- 2 kiaušinių
- sezamų sėklų
- svogūnų laiškų
- aitriųjų paprikų padažo
Padažas:
- 3 valg. š. sojų padažo
- 2 valg. š. ryžių acto
- 2 valg. š. kukurūzų krakmolo
Kiniškos sriubos su vištiena gaminimas
- Vištieną supjaustyti smulkiomis juostelėmis. Sumaišyti su krakmolu, soju padažu, baltaisiais pipirais. Palikti marinuotis kambario temp. apie 15 min.
- Puode užkaisti sultinį. Suberti morką, porą, pievagrybius, imbierą. Sumažinti kaitrą ir virti apie 10-12 min.
- Indelyje sumaišyti sojų padažą, actą. Krakmolą sumaišyti su keliais šaukštais vandens. Jį supilti į indelį su soju padažu. Gerai išmaišyti.
- Sudėti vištieną. Sriubą užkaitinti. Supilti padažą. Pavirti kelias minutes, kol sriuba šiek tiek sutirštės.
- Inde išplakti kiaušinius. Juos supilti į sriubą. Pavirti apie 10 s., o tada išmaišyti.
- Išjungti kaitrą. Įpilti čili padažo pagal skonį. Sriubą patiekti su sezamų sėklomis, svogūnų laiškais.