Ši orkaitėje keptų pomidorų sriuba yra vasariška, gardi, paprastai pagaminama. Orkaitėje keptos daržovės įgauna ryškų, sodrų skonį.
Iškepusius pomidorus, kitas daržoves kartu su norimos rūšies sultiniu, šviežiu baziliku reikia sutrinti iki tyrės. Įpilti grietinėlės.
Geriausia naudoti prisirpusius, sultingus pomidorus. Jeigu jiems trūksta saldumo, galima įberti žiupsnelį cukraus. Patiekti su batono skrebučiais ar paskrudintu batonu.
Grietinėlę galima rinktis tiek riebią, tiek neriebią. Jos kiekį irgi galima reguliuotis pagal skonį. Taip pat galima naudoti ir augalinės kilmės grietinėlę, pavyzdžiui, sojų, avižų, ryžių ir pan.
Kaip pagaminti šią pomidorų sriubą?
Iš pradžių kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Pomidorus perpjauti į dvi dalis, papriką stambiai supjaustyti, morką supjaustyti stambiomis juostelėmis, svogūną perpjauti į kelias dalis.
Visas daržoves, nenuluptas česnako skilteles sudėti ant kepimo skardos. Viską apšlakstyti alyvuogių aliejumi, druska ir juodaisiais pipirais. Kepti orkaitėje 180 C apie 40 min.
Iškepusias daržoves atvėsinti, išspausti česnako minkštąją dalį. Puode užkaisti sultinį, sudėti visas daržoves, bazilikus. Maisto smulkintuvu sutrinti iki tyrės.
Supilti kambario temperatūros grietinėlę, įberti druskos, juodųjų pipirų, jeigu reikia cukraus. Sriubą kelias minutes pakaitinti.
Pateikti su duonos skrebučiais.
Kiti sriubų receptai su pomidorais:
- Pomidorinė sriuba su malta vištiena
- Itališka pomidorų sriuba su mocarela
- Trinta pomidorų sriuba su raudonaisiais lęšiais
Pomidorų sriuba
- Porcijų skaičius: 4
- Maistinė vertė 1 porcijos: 140 kcal, angliavandenių 19 g, riebalų 5 g, baltymų 5 g
- Paruošimo laikas: 50 min.
Jums reikės:
- 1 kg pomidorų, perpjautų per pusę
- raudonosios paprikos, stambiai supjaustytos
- morkos, supjaustytos stambiomis juostelėmis
- svogūno, perpjauto į kelias dalis
- 3 skiltelių česnako, nenuluptų
- 100 ml neriebios grietinėlės
- 250 ml daržovių sultinio
- saujos šviežių bazilikų
- žiupsnelio cukraus
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
- alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
- Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Ant jos sudėti daržoves, apšlakstyti aliejumi, užbarstyti druska, pipirais. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min.
- Daržoves atvėsinti, išspausti česnako minkštąją dalį. Viską perkelti į puodą, užpilti karštu sultiniu. Kartu su bazilikais sutrinti iki vientisos masės.
- Supilti grietinėlę. Įberti druskos, pipirų, jeigu reikia cukraus. Sriubą keletą minučių pakaitinti.