Ši lašišos sriuba yra įkvėpta Skandinavijos šalių virtuvės. Sriuba yra maistinga, gardi, lengvai pagaminama. Puikį skonį suteikia ne tik lašiša, bet ir daug bulvių, krapų, o grietinėlė suteikia kremiškumo.
Šios sriubos privalumas yra toks, kad ji yra išties greitai pagaminama. Lašiša išverda labai greitai. Tad į puodą šią žuvį reikia dėti į pačią virimo pabaigą. Skaniausia, kai lašiša dar būna minkšta, sultinga.
Sriuba skaniausia, kai kiek ilgiau pastovi. Tada atsiskleidžia visas jos skonis.
Patiekti su paskrudinta šviesia ar tamsia duona.
Kaip pagaminti šią lašišos sriubą?
Puode ištirpinti gabaliuką sviesto. Sudėti pusžiedžiais supjaustytą porą ir pakepinti apie 6 min. Reikia stebėti, kad jis per daug neapskrustų.
Suberti kubeliais supjaustytas bulves, smulkiai pjaustytą morką. Supilti žuvies sultinį. Jį užvirti, o tada sumažinti kaitrą iki nedidelės. Virti apie 10 min. ar kol visos daržovės suminkštės.
Tuo metu pasiruošti lašišą: nulupti jos odą, filė gabaliukus supjaustyti vidutiniškai stambiai. Žuvį suberti į puodą, supilti grietinėlę ir virti apie 4 min.
Į virimo pabaigą suberti šviežius, susmulkintus krapus, įberti druskos, juodųjų pipirų. Uždengti puodą ir palaikyti apie 10 min.
Lašišos sriuba
Porcijų skaičius: 6
1 porcijos maistinė vertė: 261 kcal, angliavandenių 17 g, riebalų 13 g, baltymų 20 g
Paruošimo laikas: 30 min.
Ingredientai lašišos sriubai
- 500 g lašišos filė
- 400 g (6 nedidelių) bulvių, supjaustytų kubeliais
- 1 didelės morkos, smulkiai supjaustytos
- 1 poro šviesiosios dalies, supjaustytų pusžiedžiais
- 1200 ml sultinio
- 100 ml riebios grietinėlės
- 2 valg. š. sviesto
- saujos šviežių krapų
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Puode ant nedidelės kaitros ištirpinti sviestą. Pakepinti porą apie 6 min.
- Suberti bulves, morką. Užpilti sultiniu. Užvirti, o tada sumažinti kaitrą iki nedidelės. Virti, kol bulvės suminkštės apie 10 min.
- Nulupti lašišos odą. Lašišos filė supjaustyti vidutiniškai stambiais gabaliukais. Suberti į puodą, supilti grietinėlę ir virti apie 4 min.
- Suberti krapus, įberti druskos, pipirų. Uždengus puodą palaikyti apie 10 min.