Skip to content

Antienos sriuba

antienos sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši antienos sriuba yra paprastai pagaminama, maistinga ir soti. Jos gaminimas kiek užtrunka, nes iš pradžių reikia išsivirti sultinį, o tada virti sriubą. Jos išverda nemažas kiekis, tad sriubos užteks keletui dienų.

Ančių mėsa yra sveikatai palanki, joje yra daug baltymų, geležies, būtinųjų maistinių medžiagų.

Kaip pagaminti šią antienos sriubą?

Iš pradžių reikia į puodą sudėti visus sultinio ingredientus, užpilti vandeniu. Jį užkaisti, tada sumažinti kaitrą ir virti apie valandą. Sultinį perkošti. Mėsą atvėsinti, nukaulinti ir smulkiai supjaustyti.

Sultinį vėl užkaisti, suberti perplautus ryžius ir virti apie 10 min. Tuo metu keptuvėje apkepinti smulkiai pjaustytą svogūną, tarkuotą morką. Šias daržoves, bulves ir brokolio žiedynėlius suberti į puodą.

Viską virti apie dar apie 10 min. ar kol visos daržovės bus minkštos. Į virimo pabaigą suberti smulkiai pjaustytą antieną, įberti šviežių krapų, druskos, juodųjų pipirų. Palikti sriubą pastovėti apie 10 min.

Antienos sriuba gali būti patiekiama viena ar su riekele duonos.

antienos sriuba

antienos sriuba

Porcijų skaičius: 6

1 porcijos maistinė vertė: 235 kcal, angliavandenių 10,3 g, riebalų 16,3 g, baltymų 12,8 g

Paruošimo laikas: 1 val. 30 min.

Ingredientai antienos sriubai

  • Sultinys:
  • 500 g ančiukų kulšelių
  • 2 lauro lapų
  • 4 juodųjų pipirų
  • 4 kvapiųjų pipirų
  • 1 morkos
  • 2 l vandens
  • Sriuba:
  • 5 valg. š. plikytų ryžių
  • 2 nedidelių bulvių, smulkiai supjaustytų
  • 1 morkos, sutarkuotos
  • 1 st. brokolio, supjaustyto smulkiais žiedynėliais
  • ½ svogūno, smulkiai supjaustyto
  • saujos šviežių krapų, susmulkintų
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • šlakelio aliejaus kepimui

Antienos sriubos gaminimas

  1. Į puodą sudėti visus sultinio ingredientus, užpilti vandeniu. Jį užkaitinti iki virimo. Nugraibyti putas. Tada kaitrą sumažinti iki mažos ir virti apie 1 val.
  2. Sultinį perkošti, o mėsą nukaulinti ir smulkiai supjaustyti.
  3. Puode vėl užkaisti sultinį, sudėti perplautus ryžius. Juos virti apie 10 min. ant nedidelės kaitros.
  4. Tuo metu keptuvėje keletą minučių pakepinti svogūną ir morką.
  5. Į puodą suberti daržoves iš keptuvės, bulves, brokolį. Virti dar apie 10 min.
  6. Sudėti visą ar dalį antienos, įberti krapų, druskos, pipirų.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus