Ši bulvių sriuba yra gardi, soti ir paprastai pagaminama. Jos gaminimas užtruks tik apie dvidešimt minučių. Visi gerai žinome, kad patiekalai su bulvėmis yra ypač skanūs. Nors daugelis yra išbandę pačius įvairiausius patiekalus su bulvėmis, bet sriubos su jomis yra gerokai rečiau gaminamas patiekalas. Tad jeigu dar nesate gaminę tokios sriubos, mes tikrai rekomenduojame išbandyti šį nesudėtingą receptą!
Šiai sriubai puikų skonį priduoda ne tik bulvės, bet ir tepamas sūrelis. Mes naudojome sūrelį su baravykais. Tad sriuboje jautėsi ir jų skonis. Puikiai tiks tiek įprastas, tiek kitų skonių tepamas sūrelis.
Skaniausia šią sriubą patiekti su paskrudintos kiaulienos šoninės gabaliukais.
Kaip pagaminti šią bulvių sriubą?
Iš pradžių reikia keptuvėje pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną ir smulkiai supjaustytą morką.
Puode užkaisti sultinį. Sudėti bulves, daržoves iš keptuvės ir virti, kol visos daržovės bus minkštos. Sriubą sutrinti iki vientisos tyrės. Supilti grietinėlę, sudėti sūrelį. Viską išmaišyti ir dar pakaitinti apie minutę. Įberti druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.
Sausoje keptuvėje pakepintus šoninės gabaliukus, petražoles užbarstyti prieš patiekiant sriubą. Nepamirškite ir paskrudinto batono riekelės!
Bulvių sriuba
Porcijų skaičius: 4
1 porcijos maistinė vertė: 242 kcal, angliavandenių 34,4 g, riebalų 9,3 g, baltymų 6,7 g
Paruošimo laikas: 20 min.
Ingredientai bulvių sriubai:
- 600 g bulvių, supjaustytų kubeliais
- 1 l sultinio
- 100 ml neriebios grietinėlės
- 50 g tepamojo sūrelio su baravykais
- 1 morkos, smulkiai supjaustytos
- 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- šlakelio aliejaus
- 50 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės
Gaminimas:
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Keletą minučių pakepinti svogūną ir morką.
- Puode užkaisti sultinį, sumažinti kaitrą. Sudėti bulves, daržoves iš keptuvės ir virti apie 12 min. ar kol visos daržovės bus minkštos.
- Sriubą sutrinti iki tyrės. Įpilti grietinėlės, įdėti tepamo sūrelio. Sriubą išmaišyti ir dar pavirti apie minutę. Įberti druskos, juodųjų pipirų.
- Sausoje keptuvėje pakepinti nedideliais gabaliukais sujaustytą šoninę. Patiekiant ją užbarstyti ant sriubos.