Skip to content

Avinžirnių sriuba

Avinžirnių sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Avinžirnių sriuba yra puikus variantas tiems, kurie nori į savo mitybą įtraukti daugiau ankštinių produktų. Geriausia naudoti garuose virtus avinžirnius. Ši sriuba yra greitai ir paprastai pagaminama. Sriubai skonio ir tirštumo suteikia miežinės kruopos.

Ketvirtadalį išvirtos sriubos sutrinti su maisto trintuvu. Sriuba bus pakankamai tiršta. Daug skonio priduoda ir pakepintos rūkytos šoninės gabaliukai. Jos galima ir nedėti, tada sriuba tiks ir veganams, vegetarams.

Avinžirnių sriuba

Kaip pagaminti šią avinžirnių sriubą?

Pirmiausia puode užvirti sultinį. Sudėti kruopas, sumažinti kaitrą iki mažos ir virti apie 10 min. Tuo metu keptuvėje įkaitinti aliejų ant nedidelės kaitros. Pakepinti porą, salierą ir morką apie 6 min.

Daržoves sudėti į puodą ir virti, kol jos bus minkštos. Į pabaigą suberti avinžirnius, krapus, įberti druskos, juodųjų pipirų.

Trečdalį sriubos perpilti į indą ir sutrinti elektriniu trintuvu. Supilti atgal į sriubą.

Šoninę smulkiai supjaustyti. Keletą minučių ją pakepinti sausoje keptuvėje. Šoninės gabaliukus suberti į sriubą.

Kiti receptai su avinžirniais:

Sriuba su avinžirniais
Avinžirnių sriuba su šonine

Avinžirnių sriuba

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 252 kcal, angliavandenių 29 g, riebalų 9 g, baltymų 12 g
  • Paruošimo laikas: 25 min.

Ingredientai:

  • 2 pakeliai (po 150 g grynojo kiekio) garuose virtų avinžirnių
  • 1,2 l sultinio
  • 4 valg. š. miežinių kruopų
  • ½ poro šviesiosios dalies, supjaustytos pusžiedžiais
  • 1 morkos, supjaustytos nedideliais gabaliukais
  • 1 saliero koto, smulkiai supjaustyto
  • 2 valg. š. krapų, susmulkintų
  • 2 valg. š. petražolių, susmulkintų
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 100 g šaltai rūkytos kiaulienos šoninės

Gaminimas:

  1. Puode užvirti sultinį. Sudėti kruopas, sumažinti kaitrą iki mažos ir virti apie 10 min.
  2. Tuo metu keptuvėje įkaitinti aliejų ant nedidelės kaitros. Pakepinti porą, salierą ir morką apie 6 min.
  3. Daržoves sudėti į puodą ir virti, kol jos bus minkštos. Į pabaigą suberti avinžirnius, krapus, įberti druskos, juodųjų pipirų.
  4. Trečdalį sriubos perpilti į indą ir sutrinti elektriniu trintuvu. Supilti atgal į sriubą.
  5. Šoninę smulkiai supjaustyti. Keletą minučių ją pakepinti sausoje keptuvėje. Šoninės gabaliukus suberti į sriubą.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus