Avinžirnių sriuba yra puikus variantas tiems, kurie nori į savo mitybą įtraukti daugiau ankštinių produktų. Geriausia naudoti garuose virtus avinžirnius. Ši sriuba yra greitai ir paprastai pagaminama. Sriubai skonio ir tirštumo suteikia miežinės kruopos.
Ketvirtadalį išvirtos sriubos sutrinti su maisto trintuvu. Sriuba bus pakankamai tiršta. Daug skonio priduoda ir pakepintos rūkytos šoninės gabaliukai. Jos galima ir nedėti, tada sriuba tiks ir veganams, vegetarams.
Kaip pagaminti šią avinžirnių sriubą?
Pirmiausia puode užvirti sultinį. Sudėti kruopas, sumažinti kaitrą iki mažos ir virti apie 10 min. Tuo metu keptuvėje įkaitinti aliejų ant nedidelės kaitros. Pakepinti porą, salierą ir morką apie 6 min.
Daržoves sudėti į puodą ir virti, kol jos bus minkštos. Į pabaigą suberti avinžirnius, krapus, įberti druskos, juodųjų pipirų.
Trečdalį sriubos perpilti į indą ir sutrinti elektriniu trintuvu. Supilti atgal į sriubą.
Šoninę smulkiai supjaustyti. Keletą minučių ją pakepinti sausoje keptuvėje. Šoninės gabaliukus suberti į sriubą.
Kiti receptai su avinžirniais:
- Tailandietiškas avinžirnių karis
- Sviestinio moliūgo sriuba su keptais avinžirniais
- Harira – gardi marokietiška sriuba su jautiena
Avinžirnių sriuba
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 252 kcal, angliavandenių 29 g, riebalų 9 g, baltymų 12 g
- Paruošimo laikas: 25 min.
Ingredientai:
- 2 pakeliai (po 150 g grynojo kiekio) garuose virtų avinžirnių
- 1,2 l sultinio
- 4 valg. š. miežinių kruopų
- ½ poro šviesiosios dalies, supjaustytos pusžiedžiais
- 1 morkos, supjaustytos nedideliais gabaliukais
- 1 saliero koto, smulkiai supjaustyto
- 2 valg. š. krapų, susmulkintų
- 2 valg. š. petražolių, susmulkintų
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- 100 g šaltai rūkytos kiaulienos šoninės
Gaminimas:
- Puode užvirti sultinį. Sudėti kruopas, sumažinti kaitrą iki mažos ir virti apie 10 min.
- Tuo metu keptuvėje įkaitinti aliejų ant nedidelės kaitros. Pakepinti porą, salierą ir morką apie 6 min.
- Daržoves sudėti į puodą ir virti, kol jos bus minkštos. Į pabaigą suberti avinžirnius, krapus, įberti druskos, juodųjų pipirų.
- Trečdalį sriubos perpilti į indą ir sutrinti elektriniu trintuvu. Supilti atgal į sriubą.
- Šoninę smulkiai supjaustyti. Keletą minučių ją pakepinti sausoje keptuvėje. Šoninės gabaliukus suberti į sriubą.