Skip to content

Azijietiška krevečių sriuba

Krevečių sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši azijietiška krevečių sriuba yra spalvinga, soti, maistinga ir greitai pagaminama. Sriuba yra gana kaloringa, joje daug baltymų ir daržovių. Todėl ši krevečių sriuba gali būti valgoma kaip pagrindinis patiekalas. Visi ingredientai lengvai randami prekybos centruose.

Sriuba patiekta su azijietiškais ryžių makaronais. Juos reiktų išvirti atskirai, įdėti į dubenėlį ir ant viršaus užpilti sriubą. Šiuos makaronus galima keisti į kitų rūšių azijietiškus makaronus.

Krevečių sriuba

Kaip pagaminti azijietišką krevečių sriubą?

Krevečių sriubos gaminimas: keptuvėje įkaitinti aliejų, pakepinti pievagrybius, svogūną. Tada suberti šiaudeliais pjaustytą morką. Po kelių minučių suberti smulkintą česnaką, imbierą ir viską trumpai apkepinti.

Puode užkaisti sultinį. Suberti daržoves iš keptuvės, brokolį, papriką. Viską pavirti apie 5 min. Tada suberti šaldytas virtas krevetes ir pavirti kelias minutes. Į pabaigą įpilti sojų padažo, ryžių acto, saldžiarūgščio padažo. Sriubą patiekti su svogūnų laiškais ir sausoje keptuvėje paskrudintomis sezamų sėklomis.

Kitos azijietiškos sriubos:

Sriuba su krevetėmis
Azijietiška krevečių sriuba

Azijietiška krevečių sriuba:

  • Porcijų skaičius: 2
  • 1 porcijos maistinė vertė: 300 kcal, angliavandenių 36,2 g, riebalų 4,8 g, baltymų 28,6 g
  • Paruošimo laikas: 30 min.

Ingredientai:

  • 200 g šaldytų virtų krevečių
  • 90 g azijietiškų ryžių makaronų (ar kitos rūšies azijietiškų makaronų)
  • 800 ml sultinio
  • ½ svogūno, smulkiai supjaustyto
  • skiltelės česnako, susmulkintos
  • 1 arbat. š. tarkuotos imbiero šaknies
  • nedidelės morkos, sutarkuotos šiaudeliais
  • ½ geltonosios paprikos, smulkiai supjaustytos
  • 1 st. brokolių, atskirtų smulkiais žiedynėliais
  • 4-5 pievagrybių, supjaustytų į 5-6 dalis
  • 2 valg. š. sojų padažo
  • 1 valg. š. ryžių acto
  • 1 arbat. š. aitriųjų paprikų padažo
  • sezamų sėklų
  • svogūnų laiškų, smulkiai supjaustytų
  • šlakelio aliejaus

Gaminimas:

  1. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Suberti svogūną, pievagrybius. Pakepinti apie 5-6 min.
  2. Suberti morką ir apkepinti apie 2 min.
  3. Suberti česnaką, imbierą. Apkepinti apie 30 s.
  4. Puode užvirti sultinį. Sumažinti kaitrą, suberti daržoves iš keptuvės, papriką, brokolį. Viską virti apie 5-6 min.
  5. Į pabaigą sudėti krevetes. Pavirti apie 2 min.
  6. Įpilto sojų padažo, ryžių acto, saldžiarūgščio padažo.
  7. Pagal ant pakelio nurodytą instrukciją paruošti ryžių makaronus. Juos sudėti į lėkštę, ant viršaus užpilti sriubą. Apibarstyti svogūnų laiškais, sezamų sėklomis.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus