Šie balti šaltibarščiai patiks tiems, kuriems yra pabodę tradiciniai šaltibarščiai ar tiems, kurie nori šaltos sriubos be burokėlių. Sriuba yra tikrai gardi, turi mažai kalorijų. Ją gaminome su ridikėliais, marinuotais agurkėliais, krapais, svogūnų laiškais, kefyru ir grietine. Pastaroji yra kiek rečiau naudojama šaltibarščiuose, bet ji suteikia ir daugiau sotumo, ir puikų skonį šiai sriubai. Taip pat įdėjome truputį aštrių garstyčių, cukraus – jie suteikė ryškesnį skonį šiai sriubai.
Baltus šaltibarščius patiekėme tradiciškai – su virtomis bulvėmis ir virtais kiaušiniais.
Kaip pagaminti šiuos baltus šaltibarščius?
Pasiruoškite daržoves: nupjaukite ridikėlių viršų, juos sutarkuokite burokine tarka. Tą patį padarykite su agurku, jų skystį lengvai nuspauskite. Marinuotus agurkus irgi sutarkuokite. Krapus, svogūnų laiškus susmulkinkite.
Sudėkite visas daržoves į didelį dubenį, tada įdėkite grietinės, išmaišykite ir trumpam palikite pastovėti (apie 10 min.). Supilkite kefyrą, įberkite cukraus, įdėkite garstyčių. Išmaišykite ir palaikykite sriubą apie 30 min. šaldytuve. Patiekite su virtais kiaušiniais ir virtomis bulvėmis.
Kiti šaltų sriubų receptai:
Balti šaltibarščiai
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 164 kcal, angliavandenių 13,9 g, riebalų 8,7 g, baltymų 7,6 g
- Paruošimo laikas: 15 min.
Jums reikės:
- 750 ml kefyro
- 50 g grietinės
- 8 nedidelių ridikėlių
- 1 ilgavaisio agurko
- 2 vidutinio dydžio marinuotų agurkų
- saujos krapų
- saujos svogūnų laiškų
- 1 arbat. š. cukraus
- 1–2 arbat. š. aštrių garstyčių
Gaminimas:
- Nupjaukite ridikėlių viršų, juos sutarkuokite burokine tarka. Tą patį padarykite su agurku, jų skystį lengvai nuspauskite. Marinuotus agurkus irgi sutarkuokite. Krapus, svogūnų laiškus susmulkinkite.
- Į didelį dubenį sudėkite visas daržoves, grietinę, išmaišykite ir trumpam palikite pastovėti (apie 10 min.).
- Supilkite kefyrą, įberkite cukraus, įdėkite garstyčių. Išmaišykite ir palaikykite sriubą apie 30 min. šaldytuve. Patiekite su virtais kiaušiniais ir virtomis bulvėmis.