Ši batatų sriuba yra labai gardi, greitai ir paprastai pagaminama. Ji primena moliūgų ar morkų sriubas. Taip pat šią sriubą gaminome su kario prieskoniais, šlakeliu žaliosios citrinos sulčių, grietinėle. Ją galima rinktis pagal savo norus: tiks ir riebi, ir neriebi, taip pat galima naudoti kokosų pieną ar kitą augalinės kilmės alternatyvą. Mes naudojome neriebią grietinėlę, kuri suteikė švelnų skonį šiai sriubai.
Nors batatai ir įprastos bulvės pasižymi panašiomis maistinėmis savybėmis, bet saldžiosios bulvės turi daugiau vitamino A, taip pat jų glikeminis indeksas yra kiek mažesnis nei tradicinių bulvių. Tad jos tiks ir diabetu sergantiems žmonėms.
Kaip pagaminti šią batatų sriubą?
Iš pradžių batatus supjaustykite nedideliais kubeliais, morką sutarkuokite, o svogūną smulkiai supjaustykite. Tada puode įkaitinkite aliejų ant vidutinės kaitros, pakepinkite morką, svogūną keletą minučių ar kol daržovės suminkštės.
Į puodą sudėkite batatus, sumaišykite su kario prieskoniais, supilkite sultinį ir viską užkaiskite iki virimo. Sumažinkite kaitrą iki mažos ir virkite apie 12–15 min. ar kol batatas bus minkštas.
Maisto smulkintuvu sutrinkite sriubą iki tyrės, supilkite grietinėlę. Tada sriubą dar kelias minutes pakaitinkite.
Patiekite su rūkytos lašišos gabaliukais, paskrudintomis sėklomis, batonu.
Kiti receptai su batatais:
Batatų sriuba
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 222 kcal, angliavandenių 42,3 g, riebalų 4,4 g, baltymų 4,2 g
- Paruošimo laikas: 25 min.
Ingredientai:
- 4 (apie 700 g) mažų batatų
- 1 morkos, sutarkuotos
- 1/2 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 1/2 st. (125 ml) grietinėlės
- 800 ml daržovių sultinio
- 2/3 arbat. š. kario prieskonių
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
- šlakelio aliejaus kepimui
- šlakelio žaliosios citrinos sulčių
- patiekimui: rūkytos lašišos gabaliukų, paskrudintų sėklų
Gaminimas:
- Batatus supjaustykite nedideliais kubeliais. Puode įkaitinkite aliejų ant vidutinės kaitros, pakepinkite morką, svogūną keletą minučių ar kol daržovės suminkštės.
- Į puodą sudėkite batatus, sumaišykite su kario prieskoniais, supilkite sultinį ir viską užkaiskite iki virimo. Tada sumažinkite kaitrą iki mažos ir virkite apie 12–15 min.
- Maisto smulkintuvu sutrinkite sriubą iki tyrės, supilkite grietinėlę. Tada sriubą dar kelias minutes pakaitinkite.
- Patiekite su rūkytos lašišos gabaliukais, paskrudintomis sėklomis.