Skip to content

Burokėlių lapų sriuba

burokėlių lapų sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši burokėlių lapų sriuba yra vasariška, puikaus skonio, soti ir maistinga. Sriuba pagaminta kartu su šviežiomis bulvėmis, morkomis, virta jautiena. Reikėtų stengtis daržovių nepervirti. Jos turėtų būti šiek tiek traškios. Sriubą gaminome kartu su jautienos sultiniu. Šią sriubą galima virti ir be mėsos.

Burokėlių lapų sriuba gali būti patiekiama su grietine ir paskrudintu batonu.

Kaip pagaminti burokėlių lapų sriubą?

Iš pradžių reikia išsivirti jautienos sultinį. Naudojome jautienos mentę su kaulu. Mėsą reiktų perpjauti į keletą dalių. Virti apie 50 min. Sultinį perkošti. Mėsą atvėsinti ir supjaustyti mažais gabaliukais.

Burokėlių lapus ir kotelius smulkiai supjaustyti. Keptuvėje pakepinti svogūną ir morkas, kol jos suminkštės.

Puode užkaitinti sultinį. Sudėti morkas, svogūną, kubeliais pjaustytas bulves. Viską virti apie 6-7 min. Tada sudėti burokėlių kotelius ir dar pavirti apie 4-5 min. Į pabaigą sudėti burokėlių lapus. Virti keletą minučių. Sriubą pagardinti druska, pipirais, suberti smulkiai supjaustytus krapus, svogūnų laiškus.

burokėlių lapų sriuba

burokėlių lapų sriuba

Porcijų skaičius: 3

1 porcijos maistinė vertė: 247 kcal, angliavandenių 31,4 g, riebalų 7,8 g, baltymų 12,8 g

Paruošimo laikas: 1 val. 20 min.

Ingredientai burokėlių lapų sriubai

Sultinys:

  • 300 g jautienos mentės su kaulu, supjaustytos į keletą dalių
  • 2 lauro lapų
  • 3 juodųjų pipirų
  • 3 kvapiųjų pipirų

Sriuba:

  • pundelio jaunų burokėlių lapų su koteliais
  • 2 morkų, smulkiai supjaustytų
  • ½ svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 2 šviežių bulvių, supjaustytų kubeliais
  • saujos krapų, susmulkintų
  • keleto svogūnų laiškų, smulkiai supjaustytų
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • šlakelio aliejaus kepimui

Burokėlių lapų sriubos gaminimas

  1. Į puodą sudėti visus sultinio ingredientus, užpilti vandeniu. Vandenį užkaitinti iki virimo. Nugraibyti putas. Tada kaitrą sumažinti iki mažos ir virti apie 50 min.
  2. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Sudėti svogūną, morkas. Viską pakepinti apie 6-7 min.
  3. Sultinį perkošti, o mėsą smulkiai supjaustyti.
  4. Burokėlių lapus ir kotelius smulkiai supjaustyti.
  5. Puode užkaisti sultinį, tada sumažinti kaitrą, sudėti daržoves iš keptuvės, bulves. Virti apie 6-7 min. Tada sudėti burokėlių kotelius, pavirti apie 4-5 min.
  6. Į pabaigą sudėti burokėlių lapus, mėsą. Pavirti kelias minutes. Suberti krapus, svogūnų laiškus, įberti druskos, pipirų.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus