Burokėlių sriuba su kukuliais yra jaukus, naminis patiekalas, kuris patiks visai šeimai. Ši sriuba yra greitai ir paprastai pagaminama, soti ir maistinga. Gali būti valgoma kaip pagrindinis patiekalas.
Šiai sriubai atskirai nereikia sultinio. Ji pagaminta su smulkinta jautiena ir kiauliena, bet tinka ir kita mėsa. Iš pradžių reikia suformuoti nedidelius kukulius. Užkaisti vandenį. Sudėti kukulius ir virti apie 10 minučių. Tuo metu keptuvėje šiek tiek pakepinti svogūną, morką ir salierą. Po to į puodą sudėti šiaudeliais pjaustytus burokėlius ir virti dar apie 10 minučių. Tada į puodą sudėti keptuvėje esančias daržoves, įpilti pomidorų padažo, sudėti bulves. Virti, kol daržovės bus minkštos. Į pabaigą suberti krapus, petražoles.
Patiekti su grietine ir duona.
Porcijų skaičius: 4
1 porcijos maistinė vertė: 254 kcal, angliavandenių 4 g, riebalų 12 g, baltymų 16 g
Paruošimo laikas: 40 min.
Burokėlių sriubos su kukuliais ingredientai:
- Kukuliai:
- 350 g smulkintos jautienos, kiaulienos
- 1 kiaušinio
- 1 arbat. š. prieskonių mėsai
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- Sriuba:
- 1,5 l sultinio
- 2 vid. dydžio burokėlių, supjaustytų plonais šiaudeliais
- 1 morkos, supjaustytos plonais šiaudeliais
- 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 1 saliero koto, smulkiai supjaustyto
- 3 vid. dydžio bulvių, supjaustytų kubeliais
- 3 valg. š. pomidorų padažo
- 3 valg. š. šviežių krapų, susmulkintų
- 3 valg. š. šviežių petražolių, susmulkintų
- žiupsnelio druskos
- šlakelio alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
- Inde sumaišyti visus kukulių ingredientus. Suformuoti nedidelius apvalius kukulius.
- Puode užvirti sultinį. Sudėti kukulius, sumažinti kaitrą iki vidutinės ir virti apie 10 min.
- Tuo metu keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Sudėti morką, svogūną, salierą ir pakepinti apie 4 min.
- Į puodą sudėti burokėlius. Virti apie 10 min.
- Tada sudėti keptuvės turinį, bulves, įpilti pomidorų padažo. Virti dar apie 10 min.
- Suberti krapus, petražoles, įberti druskos.