Ši burokėlių sriuba vaikams puikiai dera su mažyčiais mėsos kukulaičiais. Mažiesiems tikrai patiks juos išsirankioti iš sriubos. Kukulius gaminome iš maltos jautienos ir kiaulienos, bet puikiai tiks ir kitokia mėsa. Ši burokėlių sriuba vaikams rekomenduojama nuo 1 metų, bet jeigu nedėsite druskos, lauro lapo, pipirų, ši sriuba tiks mažyliams nuo 8 mėn.
Burokėliuose yra daug reikalingų medžiagų vaiko organizmui: vitaminų C, B grupės, fosforo, kalio, magnio, geležies. Ši daržovė gerina medžiagų apykaitą, skatina kraujo gamybą.
Kaip pagaminti burokėlių sriubą vaikams?
Pasigaminkite kukulius: mėsą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvesėliais, paprika, krapais. Suformuokite maždaug arbatinio šaukštelio dydžio kukulius. Juos sudėkite į verdantį vandenį ir virkite apie 10 min.
Virkite sriubą: svogūną smulkiai supjaustykite, morką sutarkuokite burokine tarka, burokėlį nulupkite ir supjaustykite plonais šiaudeliais, bulves – kubeliais.
Puode užkaiskite vandenį, sudėkite morkas, svogūną, burokėlius, lauro lapą, pipirus ir virkite ant nedidelės kaitros apie 10 min. Sudėkite bulves, į 4 dalis perpjautus pomidorus ir virkite apie 10 min.
Į pabaigą sudėkite mėsos kukulius (arba patiekite juos atskirai), krapus, gelsvę. Leiskite sriubai pastovėti 10 min.
Kiti burokėlių sriubos receptai:
Burokėlių sriuba vaikams su mažais mėsos kukulaičiais
- Porcijų skaičius: 2
- 1 porcijos maistinė vertė: 224 kcal, angliavandenių 20,3 g, riebalų 9,4 g, baltymų 14,6 g
- Paruošimo laikas: 40 min.
Jums reikės:
Sriuba:
- nedidelio burokėlio
- nedidelės bulvės
- 1/2 morkos
- 3 vyšninių pomidorų
- 1/4 svogūno
- 600 ml vandens ar daržovių sultinio
- saujelės krapų ar petražolių
- džiovintos gelsvės (nebūtinai)
- lauro lapo
- keletos juodųjų pipirų
- žiupsnelio druskos
Kukuliai:
- 100 g maltos jautienos–kiaulienos (ar kitos mėsos)
- 1/2 kiaušinio
- 1 valg. š. džiūvesėlių
- žiupsnelio saldžiosios paprikos
- žiupsnelio druskos
- saujelės krapų, susmulkintų
Gaminimas:
- Kukuliai: mėsą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvesėliais, paprika, krapais, druska. Suformuokite maždaug arbatinio šaukštelio dydžio kukulius.
- Juos sudėkite į verdantį vandenį ir virkite apie 10 min.
- Sriuba: svogūną smulkiai supjaustykite, morką sutarkuokite burokine tarka, burokėlį nulupkite ir supjaustykite plonais šiaudeliais, bulves – kubeliais.
- Puode užkaiskite vandenį ar sultinį, sudėkite morkas, svogūną, burokėlius, lauro lapą, pipirus, druską ir virkite ant nedidelės kaitros apie 10 min.
- Sudėkite bulves, į 4 dalis perpjautus pomidorus ir virkite apie 10 min.
- Į pabaigą sudėkite mėsos kukulius (arba patiekite juos atskirai), krapus, gelsvę. Išimkite lauro lapą, pipirus. Leiskite sriubai pastovėti 10 min. Patiekti su grietine.