Šis moliūgų troškinys yra kaip rudeniškas čili. Nuo įprasto recepto jis skiriasi tuo, kad jame naudojome moliūgo gabaliukus, baltąsias pupeles. Šio patiekalo pagaminimas yra nesudėtingas, o jis pats yra maistingas ir sotus. Mėsą galima naudoti maltą jautieną, jautieną–kiaulieną ar kalakutieną.
Troškinį patiekti su tarkuotu sūriu – labiausiai tinka čederio sūris, bet galima naudoti ir įprastą fermentinį sūrį. Taip pat šį troškinį galima patiekti su grietine.
Kaip pagaminti šį čili troškinį su moliūgais?
Pirmiausia reikai pakepinti svogūną, kol jis suminkštės. Tada trumpai pakepinti aitrąją papriką, česnaką. Į keptuvę sudėti mėsą, prieskonius, druską. Ją apkepinti, kad nebebūtų raudona.
Supilti pomidorus, sultinį, viską užkaisti iki virimo. Sudėti moliūgo gabaliukus ir troškinti apie 25 minutes ar kol moliūgas bus minkštas. Į virimo pabaigą sudėti pupeles. Galiausiai užbarstyti kalendrų. Patiekti su tarkuotu sūriu ar grietine.
Panašūs receptai su moliūgais:
- Moliūgų sriuba su kokosų pienu
- Sviestinio moliūgo sriuba su keptais avinžirniais
- Kreminė moliūgų sriuba su keptu varškės sūriu
Čili moliūgų troškinys
- Porcijų skaičius: 6
- 1 porcijos maistinė vertė: 316 kcal, angliavandenių 24,0 g, riebalų 14,8 g, baltymų 23,8 g
- Paruošimo laikas: 50 min.
Ingredientai:
- 400 g maltos jautienos (ar jautienos–kiaulienos, kalakutienos)
- 2 (po 400 g) skardinės konservuotų smulkintų pomidorų
- 250 g (2 st.) moliūgo, supjaustyto nedideliais kubeliais
- 1 (grynojo kiekio 250 g) pakelio konservuotų baltųjų pupelių
- 50 g konservuotų kukurūzų
- 2 st. sultinio ar vandens
- 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 2 skiltelių česnako, susmulkintų
- 1 vidutinio dydžio aitriosios paprikos, smulkiai supjaustytos
- 2 arbat. š. raudonosios paprikos
- 2 arbat. š. kumino
- 1 arbat. š. džiovinto raudonėlio
- saujos šviežių kalendrų ar petražolių, susmulkintų
- žiupsnelio cukraus
- alyvuogių aliejaus kepimui
- tarkuoto sūrio
Gaminimas:
- Keptuvėje įkaitinti aliejų. Pakepinti svogūną, kol jis suminkštės, apie 4 min. Sudėti aitriąją papriką, česnaką ir pakepinti 30 s.
- Suberti mėsą, sumaišyti su prieskoniais, druska. Kepti apie 6–7 min. ar kol ji nebebus raudona.
- Supilti pomidorus, sultinį. Viską užkaisti iki virimo. Tada suberti moliūgo gabaliukus. Sumažinti kaitrą iki mažos ir troškinti apie 25 min. ar kol moliūgas bus minkštas. Į troškinimo pabaigą suberti pupeles.
- Suberti kalendras, cukrų, jeigu reikia, kitus prieskonius. Viską išmaišyti.
- Patiekti su tarkuotu sūriu.