Šis moliūgų troškinys yra kaip rudeniškas čili. Nuo įprasto recepto jis skiriasi tuo, kad jame naudojome moliūgo gabaliukus, baltąsias pupeles. Šio patiekalo pagaminimas yra nesudėtingas, o jis pats yra maistingas ir sotus. Mėsą galima naudoti maltą jautieną, jautieną–kiaulieną ar kalakutieną.
Troškinį patiekti su tarkuotu sūriu – labiausiai tinka čederio sūris, bet galima naudoti ir įprastą fermentinį sūrį. Taip pat šį troškinį galima patiekti su grietine.
![Moliūgų troškinys](https://manosriuba.lt/wp-content/uploads/2023/11/IMG_8067.jpg)
Kaip pagaminti šį čili troškinį su moliūgais?
Pirmiausia reikai pakepinti svogūną, kol jis suminkštės. Tada trumpai pakepinti aitrąją papriką, česnaką. Į keptuvę sudėti mėsą, prieskonius, druską. Ją apkepinti, kad nebebūtų raudona.
Supilti pomidorus, sultinį, viską užkaisti iki virimo. Sudėti moliūgo gabaliukus ir troškinti apie 25 minutes ar kol moliūgas bus minkštas. Į virimo pabaigą sudėti pupeles. Galiausiai užbarstyti kalendrų. Patiekti su tarkuotu sūriu ar grietine.
Panašūs receptai su moliūgais:
- Moliūgų sriuba su kokosų pienu
- Sviestinio moliūgo sriuba su keptais avinžirniais
- Kreminė moliūgų sriuba su keptu varškės sūriu
![Ingredientai moliūgų troškiniui](https://manosriuba.lt/wp-content/uploads/2023/11/IMG_8040.jpg)
![Pakepinta aitrioji paprika](https://manosriuba.lt/wp-content/uploads/2023/11/IMG_8043.jpg)
![Pakepinta mėsa troškiniui](https://manosriuba.lt/wp-content/uploads/2023/11/IMG_8045.jpg)
![Receptai su moliūgais](https://manosriuba.lt/wp-content/uploads/2023/11/IMG_8048.jpg)
![Rudeniškas čili troškinys](https://manosriuba.lt/wp-content/uploads/2023/11/IMG_8052.jpg)
![Troškinys su moliūgais](https://manosriuba.lt/wp-content/uploads/2023/11/IMG_8068.jpg)
Čili moliūgų troškinys
- Porcijų skaičius: 6
- 1 porcijos maistinė vertė: 316 kcal, angliavandenių 24,0 g, riebalų 14,8 g, baltymų 23,8 g
- Paruošimo laikas: 50 min.
Ingredientai:
- 400 g maltos jautienos (ar jautienos–kiaulienos, kalakutienos)
- 2 (po 400 g) skardinės konservuotų smulkintų pomidorų
- 250 g (2 st.) moliūgo, supjaustyto nedideliais kubeliais
- 1 (grynojo kiekio 250 g) pakelio konservuotų baltųjų pupelių
- 50 g konservuotų kukurūzų
- 2 st. sultinio ar vandens
- 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 2 skiltelių česnako, susmulkintų
- 1 vidutinio dydžio aitriosios paprikos, smulkiai supjaustytos
- 2 arbat. š. raudonosios paprikos
- 2 arbat. š. kumino
- 1 arbat. š. džiovinto raudonėlio
- saujos šviežių kalendrų ar petražolių, susmulkintų
- žiupsnelio cukraus
- alyvuogių aliejaus kepimui
- tarkuoto sūrio
Gaminimas:
- Keptuvėje įkaitinti aliejų. Pakepinti svogūną, kol jis suminkštės, apie 4 min. Sudėti aitriąją papriką, česnaką ir pakepinti 30 s.
- Suberti mėsą, sumaišyti su prieskoniais, druska. Kepti apie 6–7 min. ar kol ji nebebus raudona.
- Supilti pomidorus, sultinį. Viską užkaisti iki virimo. Tada suberti moliūgo gabaliukus. Sumažinti kaitrą iki mažos ir troškinti apie 25 min. ar kol moliūgas bus minkštas. Į troškinimo pabaigą suberti pupeles.
- Suberti kalendras, cukrų, jeigu reikia, kitus prieskonius. Viską išmaišyti.
- Patiekti su tarkuotu sūriu.