Skip to content

Daržovių troškinys su mėsa

Daržovių troškinys su mėsa
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Šis daržovių troškinys su mėsa yra paprastai pagaminamas, gardus ir maistingas. Jeigu norite suvalgyti nemažą kiekį daržovių, šis troškinys jums tikrai patiks. Daržoves naudojome pačias įvairiausias: morkas, salierą, bulves, cukiniją, baklažaną, papriką, svogūną. Tik svarbu jas į keptuvę dėti pagal eiliškumą, o ne visas iš karto.

Mėsą galima rinktis kokią tik norite. Mes gaminome su kiaulienos mente – pigus ir sotus variantas. Puikiai tiks ir kalakutiena, vištiena ar jautiena. Tokiu atveju troškinio gaminimo laikas gali skirtis. Ilgiausiai troškinasi jautiena, trumpiausiai – vištiena. Taip pat mėsą galima keisti į konservuotas ar virtas pupeles, raudonuosius lęšius.

Daržovių troškinys

Kaip pagaminti šį daržovių troškinį su mėsa?

Pasiruoškite mėsą: kiaulienos mentę supjaustykite nedideliais gabaliukais. Gilioje keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ant vidutinės–aukštos kaitros, sudėkite mėsą ir iš abiejų pusių pakepinkite po keletą minučių, kol lengvai apskrus. Apibarstykite druska, pipirais.

Tada į keptuvę sudėkite svogūną ir pakepinkite keletą minučių. Sudėkite česnaką ir pakepinkite 30 s. Supilkite sultinį, pomidorų tyrę, įberkite mėsos prieskonių. Viską užkaiskite, tada kaitrą sumažinkite iki nedidelės ir troškinkite apie 30 min.

Į keptuvę sudėkite morką, salierą ir troškinkite dar apie 30 min.

Sudėkite bulves ir troškinkite apie 10 min. Pasiruoškite baklažaną: supjaustykite ir apibarstykite druska. Taip palaikykite apie 10 min., tada su popieriniu rankšluosčiu nuvalykite druską. Tokiu būdu panaikinsite baklažano kartumą.

Į keptuvę sudėkite likusias daržoves: baklažaną, cukiniją, papriką ir troškinkite, kol visos daržovės bus minkštos, dar apie 10 min. Galiausiai įberkite druskos, pipirų pagal skonį, suberkite petražoles.

Kiti troškiniai su mėsa:

Ingredientai troškiniui
Troškinys su kiauliena
Troškinio gaminimas
Troškinys su pomidorų tyre
Kiaulienos troškinys
Daržovių troškinys
Daržovių troškinys su mėsa

Daržovių troškinys su mėsa

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 326 kcal, angliavandenių 25,2 g, riebalų 17,8 g, baltymų 18,3 g
  • Paruošimo laikas: 1 val. 30 min.

Ingredientai:

  • 400–500 g norimos mėsos (mes naudojome kiaulienos mentę)
  • 1 morkos, supjaustytos kubeliais
  • 4 nedidelių bulvių, supjaustytų kubeliais
  • 1 saliero koto, smulkiai supjaustyto
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 3 skiltelių česnako, smulkiai supjaustytų
  • 1/2 mažos cukinijos, supjaustyto kubeliais
  • 1/2 baklažano, supjaustyto kubeliais*
  • 1/2 raudonosios paprikos, supjaustytos kubeliais
  • 3 skiltelių česnako, smulkiai supjaustytų
  • 250 ml pomidorų tyrės
  • 500 ml sultinio
  • saujos šviežių petražolių, susmulkintų
  • 1/2 arbat. š. mėsos prieskonių
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
  • šlakelio aliejaus kepimui

Gaminimas:

  1. Kiaulienos mentę supjaustykite nedideliais gabaliukais. Gilioje keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ant vidutinės–aukštos kaitros, sudėkite mėsą ir iš abiejų pusių pakepinkite po keletą minučių, kol lengvai apskrus. Apibarstykite druska, pipirais.
  2. Į keptuvę sudėkite svogūną ir pakepinkite keletą minučių, tada česnaką ir pakepinkite 30 s.
  3. Supilkite sultinį, pomidorų tyrę, mėsos prieskonius. Viską užkaiskite, tada kaitrą sumažinkite iki nedidelės ir troškinkite apie 30 min.
  4. Sudėkite morką, salierą ir troškinkite dar apie 30 min.
  5. Sudėkite bulves ir troškinkite apie 10 min. Tada sudėkite likusias daržoves: baklažaną, cukiniją, papriką ir troškinkite, kol visos daržovės bus minkštos, dar apie 10 min.
  6. Įberkite druskos, pipirų pagal skonį, suberkite petražoles.

*baklažaną supjaustykite ir apibarstykite druska. Taip palaikykite apie 10 min., tada su popieriniu rankšluosčiu nuvalykite druską. Tokiu būdu panaikinsite baklažano kartumą.

0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus