Ši frikadelių sriuba yra su kiauliena, daržovėmis, makaronais. Jai atskirai nereikia naudoti sultinio, bet jos skonis puikus, aromatingas. Sriuba yra greitai pagaminama, soti. Konservuoti žirneliai yra kiek neįprastas ingredientas šioje sriuboje. Jie tikrai priduoda puikį skonį.
Frikadelių sriuba
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 236 kcal, angliavandenių 21 g, riebalų 21 g, baltymų 13 g
- Paruošimo laikas: 1 val.
Ingredientai:
- Frikadelės
- 300 g kiaulienos faršo
- 1 kiaušinio
- 1/2 arbat. š. prieskonių mėsai
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- Sriuba
- 2 l vandens
- 2 vid. dydžio morkų, smulkiai supjaustytų
- 1 saliero koto, smulkiai supjaustyto
- ½ svogūno, smulkiai supjaustyto
- 2 vid. dydžio bulvių, supjaustytų kubeliais
- 4 valg. š. makaronų sriubai (vermišelių)
- 50 g konservuotų žirnelių
- saujos krapų, susmulkintų
- saujos petražolių, susmulkintų
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- šlakelio alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
- Kiaulienos faršą sumaišyti su kiaušiniu, vištienos prieskoniais, druska, pipirais. Drėgnomis rankomis suformuoti nedideles frikadeles.
- Puode užkaisti 2 l vandens. Sudėti frikadeles. Primažinti kaitrą iki mažos ir virti apie 10 min.
- Tuo metu keptuvėje įkaitinti aliejų ant neaukštos kaitros. Pakepinti svogūną, morką, salierą apie 4 min.
- Sudėti bulves. Kai jos suminkštės, suberti svogūną, morkas, salierą. Virti apie 10 min.
- Įberti druskos, sudėti makaronus. Virti apie 5 min.
- Į pabaigą sudėti žirnelius, krapus, petražoles.
0 Komentarai
Seniausi