Skip to content

Grybų sriuba su baravykais ir voveraitėmis

Grybų sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši grybų sriuba su baravykais ir voveraitėmis yra tikras rudens patiekalas. Patys gardžiausi grybai vienoje sriuboje! Ji buvo gana tiršta, nes į sriubą dėjome truputį ryžių. Jų galima ir nenaudoti arba pakeisti kitomis kruopomis. Taip pat naudojome grietinėlę, bulves, morką, svogūną, krapus.

Grybų sriuba

Kaip pagaminti šią grybų sriubą su baravykais ir voveraitėmis?

Grybus reikia nuplauti, nuvalyti šepetėliu ir nusausinti. Juos supjaustyti nedideliais gabaliukais. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Keletą minučių pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną ir sutarkuotą morką.

Sudėti voveraites ir jas kepinti apie 5 minutes, ar kol suminkštės ir išgaruos skystis iš jų. Tada sudėti baravykus ir dar viską tiek pat pakepinti. Į keptuvę įdėti gabaliuką sviesto ir jį ištirpinti, įberti druskos, juodųjų pipirų ir viską išmaišyti.

Kol kepa grybai, puode užkaisti sultinį, sudėti bulves, ryžius, sumažinti ugnį iki nedidelės ir virti apie 7–8 minutes. Sudėti keptuvės turinį ir dar viską pavirti apie 8 minutes. Į pabaigą supilti grietinėlę, suberti krapus, įberti druskos, pipirų pagal skonį. Kelias minutes sriubą pavirti.

Grybų sriuba su daržovėmis
Grybų sriuba su voveraitėmis
Šviežių grybų sriuba
Grybų sriuba su ryžiais
Grybų sriuba su baravykais ir voveraitėmis
Baravykų sriuba

Grybų sriuba su baravykais ir voveraitėmis

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 247 kcal, angliavandenių 16,3 g, riebalų 18,3 g, baltymų 5,4 g
  • Paruošimo laikas: 35 min.

Ingredientai:

  • 300 g baravykų
  • 200 g voveraičių
  • 3 nedidelių bulvių, supjaustytų nedideliais kubeliais
  • 1 morkos, sutarkuotos burokine tarka
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 3 valg. š. plikytų ryžių
  • 1200 ml sultinio
  • 150 ml grietinėlės, 30 proc. riebumo
  • saujos šviežių krapų
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • šlakelio aliejaus
  • gabaliuko sviesto

Gaminimas:

  1. Baravykus ir voveraites nuplauti, nuvalyti, nusausinti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais.
  2. Keptuvėje įkaitinti sviestą ant vidutinės ugnies. Sudėti svogūną, morką ir viską pakepinti keletą minučių.
  3. Pakepinti voveraitės apie 5 min., ar kol jos suminkštės, išgaruos skystis.
  4. Į keptuvę sudėti baravykus ir dar viską pakepinti apie 5 min., kol grybai suminkštės. Į pabaigą ištirpinti gabaliuką sviesto, įberti druskos, pipirų, viską išmaišyti.
  5. Tuo metu puode užvirti sultinį, kaitrą sumažinti iki nedidelės, sudėti ryžius, bulves ir virti apie 7–8 min. Sudėti keptuvės turinį ir dar viską pavirti, apie 8 min.
  6. Supilti grietinėlę, suberti krapus, jeigu reikia, įberti druskos, pipirų pagal skonį. Sriubą kelias minutes pavirti.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus