Skip to content

Grybų sriuba su burokėliais: pagal senovinį Kūčių receptą

Grybų sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši grybų sriuba su burokėliais senovėje būdavo patiekiama per Kūčias. Nors šiais laikais ji yra mažai žinoma, bet siūlome prisiminti šį laiko pamirštą receptą. Sriubai geriausia naudoti džiovintus baravykus. Jų galite naudoti dvigubai daugiau nei nurodyta recepte. Dažniausiai ši sriuba buvo gaminama su raugintu burokėliu, bet jeigu jo neturite, galite naudoti virtą burokėlį.

Grybų sriubą būdavo patiekiama su karštomis šutintomis bulvėmis. Sriubos skonis geriausiai atsiskleidžia, kai ji per naktį pastovi šaldytuve.

Grybų sriuba

Kaip pagaminti grybų sriubą su burokėliais?

Grybai: juos gerai perplauname. Sudedame į puodą, supilame vanenį ir užkaičiame. Verdame ant neaukštos ugnies apie 40 minučių ar kol grybai bus minkšti. Baravykus atvėsiname ir smulkiai supjaustome.

Svogūnas: keptuvėje pakepiname svogūną apie 7 minutes ar kol jis suminkštės ir taps lengvai auksinės spalvos.

Burokėlis: jį supjaustome mažais kubeliais. Burokėlius ir grybus sudedame atgal į nuovirą ir paverdame kelias minutes. Įberiame druskos, pipirų, sudedame smulkintus krapus, įpilame acto.

Sriuba: leižiame sriubai pastovėti geriausia per naktį. Patiekiame su virtomis arba šutintomis bulvėmis.

Kiti sriubų receptai Kūčioms:

Barščiai su ausytėmis

Grybų sriubos gaminimas
    Svogūnai
    Burokėlis
    Džiovinti baravykai
    Senovinis Kūčių patiekalas
    Džiovintų grybų sriuba

    Grybų sriuba Kūčioms

    • Porcijų skaičius: 4
    • 1 porcijos maistinė vertė: 81 kcal, angliavandenių 6,7 g, riebalų 4,5 g, baltymų 3,2 g
    • Paruošimo laikas: 50 min.

    Jums reikės:

    • 30 g džiovintų baravykų
    • vidutinio rauginto burokėlio (galima naudoti ir virtą burokėlį)
    • svogūno, smulkiai supjaustyto
    • 1 litro vandens
    • 2 arbat. š. obuolių acto
    • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
    • šlakelio aliejaus kepimui
    • kelių šakelių šviežių krapų
    • Patiekimui: virtų ar šutintų bulvių

    Gaminimas:

    1. Grybus gerai perplauname. Sudedame į puodą, supilame vandenį ir užkaičiame. Verdame ant neaukštos ugnies apie 40 minučių ar kol grybai bus minkšti.
    2. Baravykus atvėsiname ir smulkiai supjaustome.
    3. Keptuvėje pakepiname svogūną apie 7 minutes ar kol jis suminkštės ir taps lengvai auksinės spalvos.
    4. Burokėlį supjaustome mažais kubeliais. Burokėlius ir grybus sudedame atgal į nuovirą ir paverdame kelias minutes. Įberiame druskos, pipirų, sudedame smulkintus krapus, įpilame acto.
    5. Leižiame sriubai pastovėti geriausia per naktį šaldytuve. Patiekiame su virtomis arba šutintomis bulvėmis.

    0 0 balsai
    Straipsnio vertinimas
    0 0 balsai
    Straipsnio vertinimas
    guest
    0 Komentarai
    Seniausi
    Naujausi Daugiausiai įvertinti
    Inline Feedbacks
    Rodyti visus komentarus
    Pasidalinkite sriubyte su mama:
    0 0 balsai
    Straipsnio vertinimas
    guest
    0 Komentarai
    Seniausi
    Naujausi Daugiausiai įvertinti
    Inline Feedbacks
    Rodyti visus komentarus