Skip to content

Kiaulienos troškinys

Kiaulienos troškinys
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Šis kiaulienos troškinys yra vieno puodo patiekalas, puikiai pasotinantis ir sušildantis vėsią žiemos dieną. Jį gaminome ne tik su kiauliena, bet ir su morkomis, bulvėmis, žirneliais, salierais, todėl daržovių jame tikrai netrūksta. Kiaulienos privalumas yra tas, kad ji išsitroškina gerokai greičiau nei jautiena. Tad šis troškinys yra pankamamai greitai pagaminamas.

Kiaulienos troškinys

Kaip pagamintį šį kiaulienos troškinį?

Kiaulieną supjaustykite nedideliais gabaliukais. Juos pakepinkite keptuvėje iš abiejų pusių. Į pabaigą apibarstykite druska, pipirais ir kiaulienos prieskoniais. Mėsą išimkite iš keptuvės.

Keptuvėje pakepinkite svogūną, kol jis taps auksinės spalvos. Tada sudėkite morką, salierą ir dar pakepinkite keletą minučių. Sudėkite česnaką ir pakepinkite 30 s.

Į puodą sudėkite mėsą, pomidorų pastą, sultinį. Viską užkaiskite, sumažinkite ugnį iki nedidelės ir troškinkite apie 20 min.

Sudėkite daržoves iš keptuvės ir troškinkite apie 15 min.

Miltus sumaišykite su keliais šaukštais sultinio iš puodo. Juos supilkite atgal į puodą ir viską išmaišykite. Sudėkite bulves, grietinę ir troškinkite dar apie 20 min. ar kol mėsa, daržovės bus minkštos. Į pabaigą suberkite žirnelius, sudėkite krapus, įberkite druskos, pipirų pagal skonį.

Ingredientai kiaulienos troškinui
Kaip troškinti kiaulieną?
Kiaulienos troškinys su daržovėmis
Paprastas kiaulienos troškinys
Vieno puodo kiaulienos troškinys
Kiaulienos troškinys su bulvėmis ir daržovėmis

Kiaulienos troškinys

  • Porcijų skaičius: 2
  • 1 porcijos maistinė vertė: 634 kcal, angliavandenių 37,9 g, riebalų 38,2 g, baltymų 35,6 g
  • Paruošimo laikas: 1 val. 10 min.

Jums reikės:

  • 400 g kiaulienos dalių, tinkančių troškinimui (sprandinės, mentės)
  • 400 ml sultinio
  • 1 morkos, supjaustytos
  • 1 svogūno, supjaustyto pusžiedžiais
  • 1 saliero koto, smulkiai supjaustyto
  • 4 nedidelių bulvių, supjaustytų kubeliais
  • 2 skiltelių česnako, susmulkintų
  • 50 g grietinės
  • 1 valg. š. pomidorų pastos
  • 1/3 st. šaldytų žirnelių
  • 1/2 arbat. š. mėsos prieskonių
  • 1 valg. š. miltų
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
  • saujelės šviežių krapų, susmulkintų
  • šlakelio aliejaus kepimui

Gaminimas:

  1. Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės–aukštos ugnies. Sudėkite mėsą ir apkepinkite iš abiejų pusių. Į pabaigą apibarstykite druska, pipirais ir mėsos prieskoniais. Išimkite iš keptuvės.
  3. Keptuvėje pakepinkite svogūną, kol jis taps auksinės spalvos, sudėkite salierą, morkas ir dar pakepinkite kelias minutes. Sudėkite česnaką ir pakepinkite 30 s.
  4. Į puodą sudėkite mėsą, pomidorų pastą, sultinį. Viską užkaiskite, sumažinkite ugnį iki nedidelės ir troškinkite apie 20 min.
  5. Sudėkite daržoves iš keptuvės ir troškinkite apie 15 min.
  6. Miltus sumaišykite su keliais šaukštais sultinio iš puodo. Juos supilkite atgal į puodą ir viską išmaišykite. Sudėkite bulves, grietinę ir troškinkite dar apie 20 min. ar kol mėsa, daržovės bus minkštos. Į pabaigą suberkite žirnelius, sudėkite krapus, įberkite druskos, pipirų pagal skonį.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus