Skip to content

Koldūnų sriuba

koldūnų sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Koldūnų sriuba yra kiek neįprastas patiekalas. Kai norisi sotaus, jaukaus maisto – šis patiekalas yra būtent tai, ko reikia. Galite nustebti paragavę, kad ši sriuba yra išties gardi.

Koldūnus galima naudoti įvairių rūšių. Galima rinktis su mėsos ar grybų įdaru. Priklausomai nuo koldūnų rūšies ar dydžio, sriubos virimo laikas gali šiek tiek skirtis. Taip pat šioje sriuboje yra nemažai daržovių. Iš pradžių puode reikia pakepinti morką ir porą. Užvirti sultinį, tada sudėti koldūnus ir kopūstus. Kai viskas bus išvirę, sudėti konservuotus kukurūzus, svogūnų laiškus, krapus bei įpilti šlakelį sojų padažo.

Koldūnų sriuba gali būti valgoma ir iškart išvirta, ir pašildyta kitą dieną.

koldūnų sriuba

koldūnų sriuba

Porcijų skaičius: 4

1 porcijos maistinė vertė: 218 kcal, angliavandenių 33 g, riebalų 7 g, baltymų 8 g

Paruošimo laikas: 20 min.

Ingredientai

  • 400 g koldūnų su mėsa
  • 1,5 sultinio
  • 1 didelės morkos, supjaustytos kubeliais
  • ½ poro, supjaustyto pusžiedžiais
  • 100 g baltagūžio kopūsto
  • 100 g konservuotų kukurūzų
  • 1 valg. š. sojų padažo
  • saujos svogūnų laiškų, supjaustytų
  • saujos šviežių krapų, susmulkintų
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  1. Puode įkaitinti aliejų ant žemos-vidutinės kaitros. Sudėti morką, porą ir pakepinti apie 5 min.
  2. Supilti sultinį. Jį užvirti. Sudėti koldūnus, kopūstą. Virti apie 6-8 min.
  3. Į pabaigą sudėti kukurūzus, įpilti sojų padažo. Suberti krapus, svogūnų laiškus, įberti druskos, juodųjų pipirų.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus