Skip to content

Konservuotų pupelių sriuba

Konservuotų pupelių sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši konservuotų pupelių sriuba yra maistinga, soti ir labai greitai pagaminama. Ji tinka vegetarams bei gali tikti ir veganams. Sriubai pagaminti reikės dviejų rūšių konservuotų pupelių: raudonųjų ir sviestinių. Vietoj jų galima naudoti baltąsias pupeles.

Kaip pagaminti konservuotų pupelių sriubą?

Iš pradžių reikia pakepinti svogūną, morkas, saliero kotą. Tada supilti sultinį, sudėti bulves ir virti, kol daržovės bus minkštos. Į pabaigą sudėti pupeles ir keletą minučių viską pavirti. Po to įpilti pomidorų padažo, įberti prieskonių. Stiklinę sriubos nupilti ir sutrinti iki tyrės. Ją supilti atgal į puodą, įberti kietojo sūrio. Ši konservotų pupelių sriuba turėtų būti šiek tiek tiršta.

Konservuotų pupelių sriuba
Greita pupelių sriuba
Pupelių sriuba be mėsos
Pupelių sriuba

Konservuotų pupelių sriuba

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 251 kcal, angliavandenių 38 g, riebalų 7 g, baltymų 10 g
  • Paruošimo laikas: 25 min.

Ingredientai:

  • 1 skardinės sviestinių pupelių
  • 1 skardinės raudonųjų pupelių
  • 700 ml sultinio
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 1 morkos, smulkiai supjaustytos
  • 1 saliero koto, smulkiai supjaustyto
  • 2 nedidelių bulvių, supjaustytų kubeliais
  • 4 valg. š. pomidorų padažo
  • 4 valg. š. tarkuoto kietojo sūrio
  • ½ arbat. š. raudonėlio
  • 1 valg. š. šviežių krapų, susmulkintų
  • 1 valg. š. šviežių petražolių, susmulkintų
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • šlakelio alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

  1. Puode įkaitinti aliejų ir lengvai apkepinti svogūną, morką, salierą.
  2. Užpilti sultiniu. Jį užvirti, o tada sumažinti kaitrą. Sudėti bulves ir virti apie 15 min. ar kol daržovės bus minkštos.
  3. Sudėti nusunktas pupeles. Virti kelias minutes.
  4. Supilti pomidorų padažą, įberti raudonėlio, druskos, pipirų, sudėti petražoles, krapus. Iš puodo nupilti stiklinę sriubos ir sutrinti iki tyrės. Tada supilti atgal į sriubą.
  5. Įberti kietojo sūrio. Uždengti puodą ir palikti pastovėti 10 min.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus