Ši šviežių kopūstų sriuba yra su daug daržovių, turi mažai kalorijų. Jos gaminimui reikės paprastų, nebrangių ingredientų. Sriubą patiekti su grietine ir tamsia duona.
Kaip pagaminti šią kopūstų sriubą?
Puode užvirti sultinį. Sudėti smulkiai supjaustytą kopūstą, visą svogūną, lauro lapą. Virti apie 10 min. ant nedidelės kaitros.
Sudėti tarkuotą morką, bulves, pomidorą, pomidorų pastą ir virti, kol daržovės suminkštės. Išimti svogūną, lauro lapą. Sudėti krapus, įberti druskos, ciberžolės. Uždengus puodą palaikyti apie 10 min. Patiekti su grietine, tamsia duona.
Kiti sriubų ir troškinių receptai su kopūstais:
- Dešrelių troškinys su kopūstais
- Kalakutienos sriuba su kopūstais ir ryžiais
- Kopūstų troškinys su malta jautiena
Kopūstų sriuba
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 116 kcal, angliavandenių 27 g, riebalų 0 g, baltymų 4 g
- Paruošimo laikas: 30 min.
Jums reikės:
- 300 g šviežių kopūstų, smulkiai supjaustytų
- 1500 ml sultinio
- 2 vidutinio dydžio bulvių, supjaustytų kubeliais
- morkos, sutarkuotų
- pomidoro, smulkiai supjaustyto
- svogūno
- 1 valg. š. pomidorų pastos
- lauro lapo
- žiupsnelio ciberžolės (nebūtinai)
- 2 valg. š. šviežių krapų, susmulkintų
- druskos
- Patiekimui: grietinės
Gaminimas:
- Puode užvirti sultinį. Sudėti smulkiai supjaustytą kopūstą, visą svogūną, lauro lapą. Virti apie 10 min. ant nedidelės kaitros.
- Sudėti tarkuotą morką, bulves, pomidorą, pomidorų pastą ir virti, kol daržovės suminkštės.
- Išimti svogūną, lauro lapą. Sudėti krapus, įberti druskos, ciberžolės. Uždengus puodą palaikyti apie 10 min.
- Patiekti su grietine, tamsia duona.
0 Komentarai
Seniausi