Ši Turkijos įkvėpta lęšių sriuba yra paprastai ir greitai pagaminama. Ji tinka ir vegetarams, veganams. Sriubą patiekti su raudonosios paprikos aliejumi.
Kaip pagaminti lęšių sriubą?
Puode įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Pakepinti smulkiai supjaustytus svogūną, salierą, morką apie 5 min. Susmulkintą česnaką pakepinti apie 30 s. Suberti lęšius, supilti sultinį, įdėti pomidorų pastos. Sriubą užvirti, tada sumažinti iki mažos kaitros. Virti, kol lęšiai bus minkšti, apie 20-25 min.
Įberti kumino, druskos, juodųjų pipirų. Sriubą sutrinti iki tyrės. Keptuvėje šiek tiek pakaitinti aliejų, įberti paprikos ir viską išmaišyti. Patiekiant sriubą apšlakstyti šiuo aliejumi.
Kiti receptai su lęšiais:
- Trinta pomidorų sriuba su raudonaisiais lęšiais
- Raudonųjų lęšių sriuba – maistinga ir soti
- Lęšių sriuba su vištiena
Lęšių sriuba
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 225 kcal, angliavandenių 42 g, riebalų 1 g, baltymų 13 g
- Paruošimo laikas: 30 min.
Ingredientai:
- 200 g raudonųjų lęšių
- 2 valg. š. pomidorų pastos
- 2 morkų
- 1 bulvės
- saliero koto
- svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 800 ml sultinio
- ½ arbat. š. malto kumino
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
- alyvuogių aliejaus
- Raudonosios paprikos aliejus
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- ½ arbat. š. raudonosios paprikos miltelių
Gaminimas:
- Puode įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Pakepinti smulkiai supjaustytus svogūną, salierą, morką apie 5 min. Susmulkintą česnaką pakepinti apie 30 s.
- Suberti lęšius, kubeliais pjaustytas bulves, supilti sultinį, įdėti pomidorų pastos. Sriubą užvirti, tada sumažinti iki mažos kaitros. Virti, kol lęšiai bus minkšti, apie 20-25 min.
- Įberti kumino, druskos, juodųjų pipirų. Sriubą sutrinti iki tyrės.
- Keptuvėje šiek tiek pakaitinti aliejų, įberti paprikos ir viską išmaišyti. Patiekiant sriubą apšlakstyti šiuo aliejumi.
0 Komentarai
Seniausi