Skip to content

Marokietiškas troškinys su plėšyta vištiena: nustebinkite svečius su šiuo patiekalu

Marokietiškas troškinys
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Šis marokietiškas troškinys yra spalvingas, aromatingas, jame yra daug baltymų ir daržovių. Nors gali atrodyti, kad jam pagaminti reikia sunkiai randamų produktų, bet iš tiesų šis troškinys yra visai paprastas, o daugelį ingredientų rasite ir savo virtuvės spintelėse. Žinoma, nepagailėkite prieskonių! Marokietišką troškinį gaminome su konservuotais pomidorais, morkomis, šaldytomis šparaginėmis pupelėmis, razinomis. Troškinys yra nesunkiai pagaminamas, o jo skonis išties egzotiškas ir neįprastas, todėl jį galite gaminti, kai norite nustebinti šeimos narius ar svečius.

Marokietiška virtuvė garsėja ryškiais skoniais, kuriuose susijungia saldumas, rūgštumas, aštrumas ir švelnumas. Joje susilieja arabu, berberų, Viduržemio jūros ir afrikietiškos tradicijos. Marokietiški patiekalai gardinami daugybe prieskonių, kurie neužgožia vienas kito, o sukuria skonių harmoniją.

Marokietiškas troškinys

Kaip pagaminti marokietišką troškinį su plėšyta vištiena?

Vištiena: šlaunelių mėsą apibarstome druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant aukštos kaitros. Sudedame mėsą ir pakepiname iš abiejų pusių, kol apskrus. Išimame iš keptuvės.

Daržovės: puode įkaitiname šlakelį aliejaus, sudedame susmulkintą svogūną ir lengvai pakepiname apie 4 minutes. Sudedame griežinėliais supjaustytas morkas ir pakepiname kelias minutes.

Prieskoniai: į puodą sudedame susmulkintą česnaką ir imbierą, prieskonius, viską išmaišome ir pakepiname apie 30 s.

Troškinimas: Supilame konservuotus pomidorus, sultinį, lęšius ir viską užkaičiame iki virimo. Tada sumažiname kaitrą iki mažos, sudedame vištieną ir troškiname apie 25 minutes.

Sudedame šaldytas šparagines pupeles ir dar troškiname apie 10 minučių.

PIėšyta vištiena: ją su šakutėmis suplėšome. Grąžiname atgal į puodą.

Troškinys: į puodą suberiame išmirkytas razinas, įberiame druskos, pipirų ir cukraus pagal skonį. Užbarstome susmulkintas petražoles. Išjungiame kaitrą ir leidžiame troškiniui pastovėti apie 20 minučių. Patiekiame su ryžiais.

Kiti troškiniai su vištiena:

Marokietiško troškinio produktai
Kepta vištiena
Morkos
Troškinys su pomidorais
Vištienos troškinys
Plėšyta vištiena
Marokietiškas troškinys
Marokietiškas vištienos troškinys

Marokietiškas troškinys su plėšyta vištiena

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 390 kcal, angliavandenių 29,1 g, riebalų 12,7 g, baltymų 28,8 g
  • Paruošimo laikas: 50 min.

Jums reikės:

  • 500 g vištienos šlaunelių mėsos
  • 2 morkų
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 arbat. š. susmulkintos imbiero šaknies
  • 1 stiklinės šaldytų šparaginių pupelių
  • 2 skardinių (iš viso 800 g) konservuotų smulkintų pomidorų
  • 3 valg. š. raudonųjų lęšių
  • 3 valg. š. razinų
  • 600–700 ml vištienos sultinio
  • kelių šakelių petražolių ar kalendros
  • šlakelio aliejaus kepimui
  • Prieskoniai:
  • 1 arbat. š. saldžiosios paprikos miltelių
  • 1 arbat. š. ciberžolės
  • 1 arbat. š. kumino
  • 1 arbat. š. maltos kalendros
  • 1 arbat. š. cinamono
  • kajeno pipirų, pagal skonį
  • žiupsnelio rudojo cukraus
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Vištienos šlaunelių mėsą apibarstome druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant aukštos kaitros. Sudedame mėsą ir pakepiname iš abiejų pusių, kol apskrus. Išimame iš keptuvės.
  2. Puode įkaitiname šlakelį aliejaus, sudedame susmulkintą svogūną ir lengvai pakepiname apie 4 minutes. Sudedame griežinėliais supjaustytas morkas ir pakepiname kelias minutes.
  3. Į puodą sudedame susmulkintą česnaką ir imbierą, prieskonius, viską išmaišome ir pakepiname apie 30 s.
  4. Supilame konservuotus pomidorus, sultinį, lęšius ir viską užkaičiame iki virimo. Tada sumažiname kaitrą iki mažos, sudedame vištieną ir troškiname apie 25 minutes.
  5. Sudedame šaldytas šparagines pupeles ir dar troškiname apie 10 minučių.
  6. Išimame vištieną, ją su šakutėmis suplėšome. Grąžiname atgal į puodą.
  7. Į puodą suberiame išmirkytas razinas, įberiame druskos, pipirų ir cukraus pagal skonį. Užbarstome susmulkintas petražoles. Išjungiame kaitrą ir leidžiame troškiniui pastovėti apie 20 minučių. Patiekiame su ryžiais.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus