Skip to content

Miežinių kruopų sriuba su kukuliais

Miežinių kruopų sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši miežinių kruopų sriuba yra su mėsos kukuliais. Ji yra tiršta, soti, maistinga ir paprastai pagaminama. Sriubai puikų skonį suteikia rauginti agurkai.

Nors miežinės kruopos nėra pačios populiariausios kruopos, bet jas tikrai verta įtraukti į savo mitybą. Jos yra naudingos mūsų organizmui, nes turi daug skaidulų. Taip pat šios kruopos turi vitaminų ir mineralų. Jos yra lengvai virškinamos, išverda gana greitai.

Kukuliai pagaminti iš smulkintos kiaulienos ir jautienos, bet galima naudoti ir kitokią mėsą.

Kiti receptai su kruopomis:

Miežinių kruopų sriuba

Kaip pagaminti šią miežinių kruopų sriubą su kukuliais?

Iš pradžių reikia suformuoti kukulius. Tada užkaisti vandenį arba sultinį. Virti kukulius apie 5 minutes.

Suberti miežines kruopas ir jas virti apie 10 minučių. Tuo metu keptuvėje apkepinti morką, svogūną ir salierą. Šias daržoves, bulves ir raugintus agurkus suberti į puodą ir virti dar apie 10 minučių.

Sriuba su kukuliais
Smulkių kruopų sriuba

Miežinių kruopų sriuba su kukuliais

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 215 kcal, angliavandenių 17 g, riebalų 11 g, baltymų 13 g
  • Paruošimo laikas: 40 min.

Ingredientai:

  • Kukuliai:
  • 300 g smulkintos jautienos, kiaulienos
  • 1 kiaušinio
  • 1 arbat. š. prieskonių mėsai
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Sriuba:
  • 1,5 l vandens
  • 80 g miežinių kruopų
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 1 didelės morkos
  • 2 mažų bulvių, supjaustytų kubeliais
  • 2 nedidelių raugintų agurkų, supjaustytų
  • saujos šviežių petražolių, susmulkintų
  • saujos šviežių krapų, susmulkintų
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • šlakelio alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

  1. Inde sumaišyti visus kukulių ingredientus. Sufomuoti nedidelius apvalius kukulius.
  2. Puode užvirti vandenį. Sudėti kukulius, sumažinti kaitrą iki vidutinės ir virti apie 5 min.
  3. Suberti miežines kruopas. Virti apie 10 min.
  4. Tuo metu keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Sudėti morką, svogūną, salierą ir pakepinti apie 4 min.
  5. Į puodą sudėti daržoves iš keptuvės, agurkus, bulves. Virti dar apie 10 min.
  6. Į pabaigą suberti petražoles, krapus, įberti druskos. Sriubą palikti pastovėti apie 15 min.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus