Skip to content

Miso sriuba

Miso sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši japoniška miso sriuba yra paprastai ir greitai pagaminama. Jos skonis gaivus, kiek sūrus. Sriuba puikiai tinka, kai norisi lengvai pagaminamo patiekalo, kuris yra naudingas mūsų organizmui.

Šis receptas nėra visai klasikinis, o supaprastintas. Visi ingredientai randami didesniuose prekybos centruose.

Vietoj šilkinio tofu galima naudoti kietąjį (firm) tofu, o shiitake grybus keisti rudaisiais pievagrybiais. Galima rinktis ir kitą baltymų šaltinį – puikiai tiks ir lašišos gabaliukai.

Pagrindinis miso sriubos ingredientas yra miso pasta. Ji yra fermentuota, gaminama iš sojų pupelių. Taip pat į sudėtį įeina ryžiai, druska. Gaminant sriubą miso pastą reiktų sumaišyti su keliais šaukštais sultinio. Ją reiktų supilti į sriubos virimo pabaigą.

Tikroji miso sriuba yra gaminama su dashi – japonišku sultiniu. Jis yra gaminamas iš rudadumblių, džiovintų bonito drožlių, ančiuvių ir džiovintų shiitake grybų. Dėl sunkiau randamų ingredientų, naudojome įprastą daržovių sultinį.

Japoniška sriuba

Kaip pagaminti miso sriubą?

Iš pradžių reikia puode užkaisti sultinį. Tada sumažinti kaitrą iki nedidelės. Sudėti į 5-6 dalis perpjautus shiitake grybus ir sutarkuotą imbierą. Viską virti apie 4 min.

Miso pastą sumaišyti su keliais šaukštais sultinio. Ją supilti į puodą ir viską atsargiai išmaišyti.

Tofu supjaustyti kubeliais. Suberti į puodą. Taip pat sudėti svogūnų laiškus. Išjungti kaitrą ir leisti sriubai pastovėti keletą minučių.

Miso sriuba
Miso sriuba su tofu

Miso sriuba:

  • Porcijų skaičius: 2
  • 1 porcijos maistinė vertė: 127 kcal, angliavandenių 11,8 g, riebalų 4 g, baltymų 10,7 g
  • Paruošimo laikas: 10 min.

Ingredientai miso sriubai:

  • 0,7 l daržovių sultinio
  • 2-3 valg. miso pastos
  • 100 g shiitake grybų, supjaustytų į 5-6 dalis
  • 300 g šilkinio (silken) tofu
  • 1 arbat. š. sutarkuoto imbiero
  • 2 svogūnų laiškų, supjaustytų

Gaminimas:

  1. Puode užkaisti sultinį. Tada sumažinti kaitrą iki mažos. Sudėti grybus, imbierą. Virti apie 4-5 min.
  2. Miso pastą sumaišyti su keliais šaukštais sultinio. Supilti į puodą ir viską išmaišyti.
  3. Tofu supjaustyti kubeliais. Suberti į puodą. Taip pat sudėti svogūnų laiškus. Išjungti kaitrą ir leisti sriubai pastovėti keletą minučių.
5 1 balsas
Straipsnio vertinimas
5 1 balsas
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
5 1 balsas
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus