Skip to content

Pomidorų sriuba

Pomidorų sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši orkaitėje keptų pomidorų sriuba yra vasariška, gardi, paprastai pagaminama. Orkaitėje keptos daržovės įgauna ryškų, sodrų skonį.

Iškepusius pomidorus, kitas daržoves kartu su norimos rūšies sultiniu, šviežiu baziliku reikia sutrinti iki tyrės. Įpilti grietinėlės.

Geriausia naudoti prisirpusius, sultingus pomidorus. Jeigu jiems trūksta saldumo, galima įberti žiupsnelį cukraus. Patiekti su batono skrebučiais ar paskrudintu batonu.

Grietinėlę galima rinktis tiek riebią, tiek neriebią. Jos kiekį irgi galima reguliuotis pagal skonį. Taip pat galima naudoti ir augalinės kilmės grietinėlę, pavyzdžiui, sojų, avižų, ryžių ir pan.

Pomidorų sriuba

Kaip pagaminti šią pomidorų sriubą?

Iš pradžių kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Pomidorus perpjauti į dvi dalis, papriką stambiai supjaustyti, morką supjaustyti stambiomis juostelėmis, svogūną perpjauti į kelias dalis.

Visas daržoves, nenuluptas česnako skilteles sudėti ant kepimo skardos. Viską apšlakstyti alyvuogių aliejumi, druska ir juodaisiais pipirais. Kepti orkaitėje 180 C apie 40 min.

Iškepusias daržoves atvėsinti, išspausti česnako minkštąją dalį. Puode užkaisti sultinį, sudėti visas daržoves, bazilikus. Maisto smulkintuvu sutrinti iki tyrės.

Supilti kambario temperatūros grietinėlę, įberti druskos, juodųjų pipirų, jeigu reikia cukraus. Sriubą kelias minutes pakaitinti.

Pateikti su duonos skrebučiais.

Kiti sriubų receptai su pomidorais:

Kreminė pomidorų sriuba
Trinta pomidorų sriuba

Pomidorų sriuba

  • Porcijų skaičius: 4
  • Maistinė vertė 1 porcijos: 140 kcal, angliavandenių 19 g, riebalų 5 g, baltymų 5 g
  • Paruošimo laikas: 50 min.

Jums reikės:

  • 1 kg pomidorų, perpjautų per pusę
  • raudonosios paprikos, stambiai supjaustytos
  • morkos, supjaustytos stambiomis juostelėmis
  • svogūno, perpjauto į kelias dalis
  • 3 skiltelių česnako, nenuluptų
  • 100 ml neriebios grietinėlės
  • 250 ml daržovių sultinio
  • saujos šviežių bazilikų
  • žiupsnelio cukraus
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

  1. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Ant jos sudėti daržoves, apšlakstyti aliejumi, užbarstyti druska, pipirais. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min.
  2. Daržoves atvėsinti, išspausti česnako minkštąją dalį. Viską perkelti į puodą, užpilti karštu sultiniu. Kartu su bazilikais sutrinti iki vientisos masės.
  3. Supilti grietinėlę. Įberti druskos, pipirų, jeigu reikia cukraus. Sriubą keletą minučių pakaitinti.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus