Ši tradicinė pupelių sriuba yra soti, gardi, nesudėtingai pagaminama. Ji virta kartu su sultiniu. Geriausia naudoti džiovintas baltąsias pupeles. Jas reikia išmirkyti per naktį. Šiai sriubai tinkamiausios yra vidutinio dydžio pupelės. Sultinys gamintas su kiaulienos šonkauliais. Tinka ir kita mėsa su kaulu. Patiekti su grietine, tamsia duona.
Pupelių sriuba
- Porcijų skaičius: 6
- 1 porcijos maistinė vertė: 286 kcal, angliavandeniu 21 g, riebalų 15 g, baltymų 19 g
- Paruošimo laikas: 2 val.
Ingredientai
- Sultinys
- 2 l vandens
- 500 g kiaulienos šonkaulių (ar kitos mėsos su kaulais)
- 200 g vidutinio dydžio baltų pupelių, išmirkytų per naktį
- 1 svogūno
- 1 lauro lapo
- 2 juodųjų pipirų
- 2 kvapiųjų pipirų
- Sriuba
- sultinio
- išvirtų pupelių
- 1 didesnės morkos, smulkiai supjaustytos
- 2 vidutinio dydžio bulvių, supjaustytų kubeliais
- 1 valg. š. šviežių krapų, susmulkintų
- 1 valg. š. šviežių petražolių, susmulkintų
- druskos
- mėsos iš sultinio
Gaminimas:
- Į puodą sudėti mėsą, užpilti vandeniu. Kai pradės virti, vandenį išpilti, o puodą perplauti.
- Į puodą sudėti visus sultinio ingredientus, išskyrus pupeles. Vandenį užkaitinti iki virimo. Tada kaitrą sumažinti iki mažos, sudėti pupeles ir virti apie 1 val. ar kol pupelės bus išvirusios.
- Per sietelį perkošti sultinį. Į švarų puodą supilti sultinį, sudėti bulves, morką ir virti, kol daržovės bus minkštos.
- Mėsą nukaulinti, smulkiai supjaustyti. Mėsos gabaliukus, pupeles, petražoles, krapus sudėti atgal į puodą. Įberti druskos. Uždengti puodą ir palaikyti apie 10 min.
- Patiekti su grietine.
0 Komentarai
Seniausi