Raugintų kopūstų sriuba – soti, gardi ir tinka visais metų laikais. Sriuba virta su kiaulienos šonkauliais.
Jeigu rauginti kopūstai yra rūgštūs, galima juos perplauti po šiltu vandeniu ir nuspausti. Taip pat į sriubą galima įdėti žiupsnelį cukraus – sriubos skonis bus švelnesnis.
Bulves reikia išvirti atskirai. Jos gali būti patiekiamos tiek šiltos, tiek šaltos. Taip pat patiekti su grietine.
Kiti receptai su raugintais kopūstais:
Raugintų kopūstų sriuba
- Porcijų skaičius: 6
- 1 porcijos maistinė vertė: 294 kcal, angliavandenių 36 g, riebalų 7 g, baltymų 22 g
- Paruošimo laikas: 1 val. 40 min.
Ingredientai
- 500 g kiaulienos šonkaulių
- 400 g raugintų kopūstų
- 1,5 vandens
- 1 lauro lapo
- 2 juodųjų pipirų
- 2 kvapiųjų pipirų
- 1 morkos
- 2 valg. š. pomidorų padažo
- 3 valg. š. krapų. susmulkintų
- 1 arbat. š. kmynų
- žiupsnelio druskos
- Patiekimui:
- 5 vid. dydžio bulvių
- grietinės
- Kiaulienos šonkaulius sudėti į puodą, užpilti vandeniu. Kai vanduo pradės virti, jį išpilti.
- Raugintus kopūstus peiliu šiek tiek pasmulkinti.
- Į puodą sudėti kiaulieną, pipirus, lauro lapą, įpilti 1,5 l vandens. Užvirti vandenį, tada sumažinti kaitrą iki mažos. Sudėti raugintus kopūstus ir virti apie 1 val.
- Iš puodo išimti pipirus, lauro lapą. Į puodą suberti sutarkuotą morką. Virti, kol ji bus minkšta.
- Išimti kiaulienos šonkaulius ir juos atpjauti po kaulą. Supilti pomidorų padažą, įberti druskos, kmynų, krapų. Sudėti atgal šonkaulius.
- Atskirai išvirti bulves.
- Sriubą patiekti su kiaulienos šonkauliais, virtomis bulvėmis ir grietine.
Labai skani!!!
Ačiū 🙂