Šis raugintų kopūstų troškinys su dešrelėmis yra tai, ko norisi žvarbią žiemos dieną. Jis yra sotus, maistingas, nors gaminimas užtrunka, bet tikrai nesigailėsite pasigaminę šį troškinį. Mes gaminome su šviežiomis kiaulienos dešrelėmis. Jos suteikė puikų skonį šiam troškiniui. Jas galima keisti į rūkytas ar virtas dešreles (tokiu atveju troškinimo laikas bus trumpesnis).
Rekomenduojame raugintus kopūstus perplauti po tekančiu vandeniu. Jie nebus tokie rūgštūs, bus švelnesio skonio.
Kaip pagaminti šį troškinį su raugintais kopūstais ir dešrelėmis?
Raugintus kopūstus perplaukite po tekančiu vandeniu, juos nuspauskite ir stambiai supjaustykite. Morką sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite. Tada keptuvėje juos keletą minučių pakepinkite.
Sudėkite kopūstus, supilkite sultinį, pomidorų padažą. Sultinio reiktų įpilti tiek, kad kopūstai būtų apsemti. Viską užkaiskite, sumažinkite kaitrą iki nedidelės ir troškinkite apie valandą.
Tuo metu keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, pakepinkite dešreles iš abiejų pusių, kol lengvai apskrus. Jas sudėkite į puodą ir troškinkite dar apie 45 minutes. Į pabaigą įberkite žalumynų, kmynų, pipirų. Patiekite su virtomis bulvėmis.
Kiti receptai su raugintais kopūstais:
Raugintų kopūstų troškinys
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 236 kcal, angliavandenių 11,6 g, riebalų 16,4 g, baltymų 16,4 g
- Paruošimo laikas: 2 val.
Ingredientai:
- 500 g raugintų kopūstų
- 3–4 šviežių kiaulienos dešrelių
- 1 morkos, sutarkuotos
- 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 3 valg. š. pomidorų padažo
- 600 ml sultinio
- saujelės žalumynų (krapų, petražolių)
- 1 arbat. š. kmynų
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- šlakelio aliejaus kepimui
Patiekimui:
- 4 vid. dydžio bulvių
Gaminimas:
- Raugintus kopūstus galima perplauti po tekančiu vandeniu. Juos peiliu šiek tiek pasmulkinti.
- Puode įkaitinti šlakelį aliejaus, keletą minučių pakepinti morką ir svogūną. Sudėti kopūstus, supilti sultinį, pomidorų padažą. Viską užkaisti, sumažinti kaitrą iki nedidelės ir troškinti apie valandą.
- Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus, pakepinti dešreles iš abiejų pusių, kol lengvai apskrus. Jas sudėti į puodą ir troškinti dar apie 45 min.
- Į pabaigą įberti žalumynų, kmynų, pipirų. Patiekti su virtomis bulvėmis.