Ši ryžių ir pomidorų sriuba yra gaivi, maistinga, greitai ir paprastai pagaminama. Joje yra daug daržovių, įvairių skonių. Geriausia šią sriubą gaminti su šviežiais, prisirpusiais pomidorais. Jų odelės galima ir nelupti. Kitu atveju, reikia nuplikyti pomidorus. Jų odelė lengvai nusilups.
Naudojant gerai prisirpusius pomidorus, cukraus galima nedėti. Jeigu pomidorai nėra saldūs, sriuba gali būti per rūgšti. Tad ši sriuba su žiupsneliu cukraus taps dar skanesnė.
Sriuba pagaminta su „Basmati“ ryžiais. Jie yra skanūs, greitai išverda. Galima naudoti įvairių rūšių ryžius, bet jų virimo laikas gali skirtis.
Sriuba tinka veganams, vegetarams.
Ryžių ir pomidorų sriuba
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 134 kcal, angliavandenių 26 g, riebalų 3 g, baltymų 4 g
- Paruošimo laikas: 40 min.
Ingredientai:
- 800 g pomidorų
- 1,2 l daržovių sultinio
- 90 g (1/2 st.) „Basmati“ ryžių
- 2 morkų, sutarkuotų burokine tarka
- 1 saliero koto, smulkiai supjaustyto
- 1/3 šviesiosios dalies poro, supjaustyto plonais pusžiedžiais
- 2 valg. š. pomidorų padažo
- 1/2 arbat. š. cukraus
- 1/3 arbat. š. dž. baziliko
- saujos šviežių krapų, petražolių, susmulkintų
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- gabaliuko sviesto
- šlakelio alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
- Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu. Šiek tiek atvėsinti ir nulupti jų odelę. Pomidorus smulkiai supjaustyti.
- Puode užkaisti sultinį. Suberti pomidorus ir virti ant žemos kaitros apie 15 min.
- Suberti ryžius ir virti dar apie 10 min.
- Tuo metu keptuvėje ištirpinti gabaliuką sviesto, pakaitinti aliejų. Suberti porą, morkas ir salierą. Ant neaukštos kaitros kepti apie 5 min., kol daržovės suminkštės.
- Į sriubos virimo pabaigą sudėti daržoves. Virti apie 5 min. Suberti prieskonius, cukrų, druską, pomidorų padažą.
0 Komentarai
Seniausi