Ši šalta avokadų sriuba yra su agurkais, jogurtu. Ji yra ne tik gaivi, bet ir maistinga, soti. Puikiai tinka karštomis vasaros dienomis. Vietoj jogurto galima naudoti kefyrą, taip pat recepto proporcijos gali būti lengvai koreguojamos pagal turimą ingredientų kiekį.
Avokadai yra naudingas vaisius mūsų organizmui. Jame yra gausu gerųjų riebalų, skaidulų, įvairių vitaminų ir mineralų. Jie mažina širdies ir kraujagyslių, žarnyno, akių ligų riziką, reguliuoja cholesterolio kiekį kraujyje. Taip pat saugo nuo vėžio, padeda palaikyti normalų kūno svorį. Avokadai ilgam suteikia sotumo jausmą, reguliuoja apetitą, todėl tinka ir norintiems numesti svorio.
Avokadą galima naudoti vietoj sviesto – tepti ant duonos, skrebučių. Iš jo gaminama gvakamolė – meksikietiškas pagardas, kurį galima valgyti su tortilijų traškučiais. Taip pat jis naudojamas gaminant žaliuosius kokteilius, įvairius sveikus desertus, puikiai tinka į salotas.
Avokadų sunokinimas: suvynioti į popierių ir palikti kelioms dienoms kambario temperatūroje. Taip pat avokadus galima padėti šalia sunokusių bananų. Sunokusius avokadus reikia laikyti šaldytuve.
Kaip pagaminti šią šaltą avokadų sriubą?
Sriubos pagaminimas yra ypač paprastas – tereikia visus ingredientus sutrinti maisto smulkintuvu, pagal poreikį įpilti vandens. Agurkus galima nulupti arba jų žievelę palikti. Norint tirštesnės sriubos, vandens reiktų pilti mažiau. Pagamintą sriubą palaikyti šaldytuve apie pusvalandį. Patiekti su smulkiai supjaustytais agurkais.
Avokadų sriuba gali būti patiekta viena arba su trapučiais. Mes valgėme su kukurūzų ir sūrio trapučiais.
Porcijų skaičius: 4
1 porcijos maistinė vertė: 279 kcal, angliavandenių 19,1 g, riebalų 22,4 g, baltymų 6,0 g
Paruošimo laikas: 10 min.
Ingredientai
- 2 avokadų
- 3 trumpavaisių agurkų (dalį agurko pasilikti papuošimui)
- 300 g jogurto (arba kefyro)
- 100-150 ml vandens
- saujelės šviežių krapų, susmulkintų
- žiupsnelio druskos
- Visus ingredientus sutrinti maisto smulkintuvu iki tyrės. Palaikyti šaldytuve apie 30 min.
- Patiekti su smulkiai pjaustytais agurkais.