Šaltibarščiai yra toks maistas, be kurio yra neįsivaizduojama karšta vasaros diena. Jie niekada neatsibosta! Šis receptas yra klasikinis, laiko patikrintas. Geriausia naudoti obuolių sultyse konservuotus burokėlius. Kefyrą rinktis tokį, kuris yra skirtas šaltibarščių gamybai.
Kaip pagaminti šaltibarščius?
Iš pradžių reikia dideliame dubenyje sumaišyti burokėlius, agurkus, svogūnų laiškus, krapus. Tada supilti kefyrą ir viską išmaišyti. Geriausia leisti pastovėti šaltibarščiams apie 30 minučių.
Patiekti su virtais kiaušiniais ir bulvėmis. Nors dažniausiai patiekiama su virtomis bulvėmis, bet puikiai tik ir keptos. Nuotraukose matomos bulvės buvo keptos orkaitėje, apšlaksčius alyvuogių aliejumi, druska.
Kiti šaltų sriubų receptai:
Šaltibarščiai
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 264 kcal, angliavandenių 17,5 g, riebalų 11,3 g, baltymų 12,6 g
- Paruošimo laikas: 10 min.
Ingredientai:
- 1 l šaltibarščių kefyro
- 1 stiklainio (grynasis kiekis 270 g) obuolių sultyse konservuotų burokėlių
- 3 trumpavaisių agurkų, smulkiai supjaustytų
- saujos krapų, susmulkintų
- saujos svogūnų laiškų, supjaustytų
- Patiekimui:
- 2 virtų kiaušinių
- virtų ar keptų bulvių
Gaminimas:
- Į didelį dubenį sudėti burokėlius. Galima įpilti šiek tiek skysčio. Taip pat sudėti agurkus, krapus, svogūnų laiškus. Viską išmaišyti.
- Supilti kefyrą. Viską išmaišyti. Palikti pastovėti šaldytuve apie 30 min.
- Patiekti su virtais kiaušiniais ir bulvėmis.
0 Komentarai
Seniausi