Šaltibarščiai kitaip – juos galima pavadinti veganiškais, nes jie yra be kefyro, o vietoj jo naudojome sojų jogurtą kartu su gazuotu mineraliniu vandeniu. Šis šaltibarščių variantas tinka ir tiems, kurie negali ar nenori vartoti pieno produktų. Jų skonis yra išties puikus, mažai kuo skiriasi nuo tradicinių šaltibarščių.
Vietoj kiaušinio naudojome tofu (sojų pupelių) sūrį, kuris yra puikus augalinės kilmės baltymų šaltinis. Taip pat patiekėme su orkaitėje keptomis saldžiosiomis bulvėmis.
Kaip pagaminti šiuos šaltibarščius?
Agurkus sutarkuokite burokine tarka, krapus, svogūnų laiškus susmulkinkite. Dideliame dubenyje sumaišykite burokėlius (pilkite ir truputį skysčio), agurkus, krapus, svogūnų laiškus. Viską išmaišykite.
Supilkite sojų jogurtą, mineralinį vandenį (jo pilkite, kad šaltibarščiai būtų norimo tirštumo), įlašinkite citrinos sulčių pagal skonį. Palaikykite šaldytuve apie 30 min.
Kiti šaltibarščių receptai:
Šaltibarščiai kitaip
- Porcijų skaičius: 2
- 1 porcijos maistinė vertė: 167 kcal, angliavandenių 20,5 g, riebalų 4,8 g, baltymų 9,4 g
- Paruošimo laikas: 15 min.
Jums reikės:
- 1/2 stiklainio (240 g) marinuotų burokėlių obuolių sultyse
- 2 trumpavaisių agurkų
- 400 g sojų jogurto
- 120 ml gazuoto mineralinio
- 1–2 valg. š. citrinos sulčių
- saujos krapų
- saujos svogūnų laiškų
Patiekimui:
- 1 pakelio (250 g) kietojo tofu sūrio
- 1 arbat. š. kukurūzų krakmolo
- 1/2 arbat. š. ciberžolės
- 1/2 arbat. š. raudonosios paprikos
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
- šlakelio alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
- Agurkus sutarkuokite burokine tarka, krapus, svogūnų laiškus susmulkinkite.
- Dideliame dubenyje sumaišykite burokėlius (pilkite ir truputį skysčio), agurkus, krapus, svogūnų laiškus. Viską išmaišykite.
- Supilkite sojų jogurtą, mineralinį vandenį (jo pilkite, kad šaltibarščiai būtų norimo tirštumo), įlašinkite citrinos sulčių pagal skonį. Palaikykite šaldytuve apie 30 min.
- Tofu sūrio paruošimas: jį išimkite iš pakuotės ir nusausinkite, t. y. suvyniokite į popierinius rankšluosčius, ant viršaus uždėkite kelis sunkesnius daiktus (pvz. lėkštes). Taip palaikykite apie 20 min.
- Tofu sūrį supjaustykite, sudėkite į uždaromą indą, užberkite prieskonius, krakmolą, uždarykite indą ir jį lengvai pakratykite.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite tofu gabaliukus ir pakepinkite iš abiejų pusių, kol lengvai apskrus.