Ši šiupininė sriuba yra tikrai soti, skani ir aromatinga. Joje yra naudojama net 4 rūšių mėsą. Tad sriuba tikrai patiks visiems, kurie mėgsta mėsą ar sotesnius patiekalus. Nors sriubos gaminimas yra pakankamai ilgas, bet jis tikrai nėra sudėtingas.
Į šią sriubą galima dėti įvairius mėsos likučius. Taip pat papildomai gali įdėti norimų kruopų.
Sriubą patiekti su grietine, citrinos skiltelėmis, tamsia duona.
Šiupininė sriuba
- Porcijų skaičius: 6
- 1 porcijos maistinė vertė: 288 kcal, angliavandenių 25 g, riebalų 9 g, baltymų 28 g
- Paruošimo laikas: 1 val. 30 min.
Ingredientai
- Sultinys:
- 2 l vandens
- 350 g jautienos mentės su kaulu
- 1 morkos
- 2 kvapiųjų pipirų
- 2 juodųjų pipirų
- 1 lauro lapo
- Sriuba:
- sultinio
- 100 g kiaulienos kumpio
- 100 g servelato
- 1 dešrelės
- 5 nedidelių raugintų agurkų, smulkiai supjaustytų
- 100 ml raugintų agurko skysčio
- 1 morkos, supjaustytos šiaudeliais
- 3 bulvių, supjaustytų kubeliais
- 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 3 valg. š. pomidorų pastos
- 50 g alyvuogių, perpjautų per pusę
- saujos šviežių krapų
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- citrinos skiltelių
Gaminimas:
- Į puodą sudėti visus sultinio ingredientus, užpilti vandeniu. Jį užkaitinti iki virimo. Nugraibyti putas. Tada kaitrą sumažinti iki mažos ir virti apie 1 val.
- Išimti mėsą, morką, sultinį perkošti.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vid. kaitros. Sudėti svogūną, morką. Pakepinti apie 4 min. Sudėti agurkus, pomidorų pastą. Sumaišyti ir patroškinti kelias minutes.
- Į puodą sudėti keptuvės turinį, agurkų skystį, bulves, visą mėsą. Virti ant neaukštos kaitros apie 20 min.
- Jautienos mentę nukaulinti ir smulkiai supjaustyti. Sudėti atgal į puodą. Į pabaigą suberti alyvuoges, krapus.
- Patiekti su grietine, citrinos griežinėliais.
0 Komentarai
Seniausi