Šis kiaulienos sprandinės troškinys yra sotus ir išties paprastai pagaminamas. Sprandinė be kaulo puikiai tinka troškiniams, nes išsitroškinusi ji būna minkšta ir sultinga, todėl troškinys su šia mėsa irgi bus gardus.
Jį gaminome su morkomis, svogūnais, pomidorų pasta, taip pat įpylėme ir truputį sojų padažo. Jis suteikė puikų skonį šiam troškinui, tik reikia nepamiršti, kad jis yra sūrokas, tad druskos naudokite mažiau nei įprastai.
Kaip pagaminti šį sprandinės troškinį?
Iš pradžių mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais, pakepinkite keptuvėje po keletą minučių iš abiejų pusių, kol lengvai apskrus. Apibarstykite druska, pipirais. Kepdami mėsos gabaliukai neturėtų liestis, todėl kepkite per du kartus. Mėsą išimkite iš keptuvės.
Pakepinkite svogūną, česnaką, tada sudėkite mėsą, pomidorų pastą, supilkite vandenį, įpilkite sojų padažo, viską išmaišykite. Įberkite miltų. Užkaiskite iki virimo, tada sumažinkite ugnį iki nedidelės ir troškinkite apie 30 min.
Sudėkite morkas ir dar troškinkite apie 30 min. Į pabaigą įberkite krapų ar petražolių. Patiekite su ryžiais, makaronais ar bulvių koše.
Kiti troškiniai su kiauliena:
Sprandinės troškinys
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 473 kcal, angliavandenių 10,0 g, riebalų 37,7 g, baltymų 26,4 g
- Paruošimo laikas: 1 val. 20 min.
Jums reikės:
- 600 g kiaulienos sprandinės be kaulo
- 1 didelės morkos, supjaustytos griežinėliais
- 1 svogūno, supjaustyto pusžiedžiais
- 2 skiltelių česnako, susmulkintų
- 3 valg. (50 g) pomidorų pastos
- 1 valg. š. sojų padažo
- 1 arbat. š. paprikos miltelių
- 1 valg. š. miltų
- 600 ml vandens
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
- saujelės krapų ar petražolių, susmulkintų
- šlakelio aliejaus kepimui
Gaminimas:
- Sprandinę supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant aukštos ugnies. Sudėkite mėsą ir apkepinkite po keletą minučių iš abiejų pusių. Į pabaigą apibarstykite druska, pipirais. Kepkite per du kartus, kad mėsos gabaliukai nesiliestų vieni prie kitų. Išimkite iš keptuvės.
- Keptuvėje pakepinkite svogūną, kol jis taps auksinės spalvos, sudėkite česnaką ir pakepinkite 30 s.
- Sudėkite mėsą, pomidorų pastą, supilkite vandenį, įpilkite sojų padažo, viską išmaišykite. Įberkite miltų. Užkaiskite iki virimo, tada sumažinkite ugnį iki nedidelės ir troškinkite apie 30 min.
- Sudėkite morkas ir dar troškinkite apie 30 min. ar kol mėsa bus minkšta. Į pabaigą įberkite krapų ar petražolių.