Ši sriuba su kukuliais yra gardi ir paprastai pagaminama. Kukulius gaminome iš maltos kalakutienos. Jai nereikia naudoti sultinio, bet skonio šiai sriubai tikrai užtenka. Joje daug daržovių, prieskoninių žolelių. Konservuoti žirneliai suteikė švelnų skonį.
Kalakutienos kukuliai buvo minkšti ir gardūs. Jie pagaminti su kiaušiniu, tarkuota morka bei vištienos prieskoniais.
Kiti sriubų receptai su kukuliais:
Sriuba su kalakutienos kukuliais
- Porcijų skaičius: 6
- 1 porcijos maistinė vertė: 200 kcal, angliavandenių 25 g, riebalų 5 g, baltymų 16 g
- Paruošimo laikas: 25 min.
Ingredientai
- Kukuliai
- 300 g maltos kalakutienos
- 1/2 arbat. š. prieskonių vištienai
- 1 kiaušinio
- 1 nedidelės morkos, smulkiai sutarkuotos
- Sriuba
- 2 l vandens
- 2 nedidelių morkų, stambiai sutarkuotos
- 1 saliero koto, smulkiai supjaustyto
- 1/2 poro šviesiosios dalies, supjaustytos pusžiedžiais
- 3 vid. dydžio bulvių, supjaustytų kubeliais
- 4 valg. š. makaronų, tinkančių sriubai
- 50 g konservuotų žirnelių
- saujos krapų
- saujos petražolių
- gabaliuko sviesto
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
Gaminimas
- Kalakutieną sumaišyti su kiaušiniu, tarkuota morka, vištienos prieskoniais, druska, pipirais. Drėgnomis rankomis suformuoti nedidelius kukuliukus.
- Puode užkaisti 2 l vandens. Sudėti kukulius. Primažinti kaitrą ir virti apie 10 min.
- Tuo metu keptuvėje ištirpinti gabaliuką sviesto. Apie 5 min. ant neaukštos temperatūros apkepinti salierą, porą ir morką.
- Į puodą sudėti bulves. Kai jos suminkštės, suberti porą, morką, salierą. makaronus. Įberti druskos.
- Sudėti žirnelius, krapus, petražoles.
0 Komentarai
Seniausi