Ši sriuba su kokosų pienu ir vištiena yra gardi, įkvėpta tailandietiškos virtuvės. Joje yra ir nemažai daržovių: naudojome šitaki grybus, papriką, morką, porą. Vienas svarbiausių šios sriubos ingredientų yra raudonojo kario pastą, kuri suteikia ryškų skonį – lengvą aštrumą, rūgštumą.
Naudojome vištienos šlauneles, kurias iš pradžių virėme, o tada smulkiai supjaustėme. Tad verdant mėsą, kartu išvirė ir sultinys. Šitaki grybus galima keisti rudaisiais pievagrybiais. Sriuba su kokosų pienu yra nekaloringa, nes nenaudojome azijietiškų makaronų. Juos galite atskirai išvirti ir įdėti į sriubą. Taip pat galite naudoti ryžius.
Jeigu sriuba bus per aštri, būtinai įlašinkite žaliosios citrinos sulčių.
Kaip pagaminti šią sriubą su kokosų pienu ir vištiena?
Iš pradžių pasiruoškite vištienos sultinį: į puodą sudėkite visus sultinio ingredientus, supilkite vandenį. Viską užvirinkite, nugriebkite putas, sumažinkite kaitrą iki nedidelės ir virkite apie 40 min. Kai išvirs, sultinį perkoškite, vištieną atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite grybus, morką ir pakepinkite keletą minučių ar kol jie suminkštės. Po to sudėkite papriką, porą ir dar pakepinkite keletą minučių. Į pabaigą sudėkite česnaką, imbierą ir pakepinkite 30 s.
Galiausiai sultinį supilkite atgal į puodą, užkaiskite, sudėkite kario pastą, ją gerai išmaišykite, supilkite kokosų pieną, sudėkite daržoves iš keptuvės ir pavirkite 4–5 min. Įpilkite žuvies padažo, įberkite cukraus, sudėkite vištieną.
Prieš patiekdami sriubą, apšlakstykite laimo sultimis, papuoškite kalendromis.
Kitos sriubos su kokosų pienu:
Sriuba su kokosų pienu ir vištiena
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 251 kcal, angliavandenių 9,1 g, riebalų 15,1 g, baltymų 20,3 g
- Paruošimo laikas: 1 val.
Jums reikės:
Vištienos sultinys:
- 500 g vištienos šlaunelių
- 1200 ml vandens
- 1 saliero koto, perpjauto per pusę
- 1 morkos, perpjautos per pusę
- 1 svogūno, perpjauto per pusę
- 1 arbat. š. juodųjų pipirų grūdelių
- šakelės petražolių
Sriuba:
- 150 g šitaki grybų, supjaustytų griežinėliais
- 1/2 morkos, sutarkuotos
- 1/2 raudonosios paprikos, supjaustytos juostelėmis
- 1–2 valg. š. raudonosios kario pastos
- 100 ml kokosų pieno
- 1/4 poro, smulkiai supjaustyto
- 1 skiltelės česnako, sutarkuoto
- 1 arbat. š. imbiero šaknies, sutarkuotos
- 1 arbat. š. rudojo cukraus
- 1-2 valg. š. žuvies padažo
- šlakelio šviežio laimo sulčių
- saujos šviežių kalendrų, susmulkintų
- šlakelio aliejaus kepimui
Gaminimas:
- Vištienos sultinys: į puodą sudėkite visus sultinio ingredientus, supilkite vandenį. Viską užvirinkite, nugriebkite putas. Sumažinkite kaitrą iki nedidelės ir virkite apie 40 min.
- Kai mėsa išvirs, sultinį perkoškite, daržoves išmeskite, vištieną atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite grybus, morką ir pakepinkite keletą minučių ar kol jie suminkštės. Tada sudėkite papriką, porą ir dar pakepinkite keletą minučių. Į pabaigą sudėkite česnaką, imbierą ir pakepinkite 30 s.
- Sultinį užkaiskite, sudėkite kario pastą, ją gerai išmaišykite, supilkite kokosų pieną, sudėkite daržoves iš keptuvės ir pavirkite 4–5 min. Įpilkite žuvies padažo, įberkite cukraus, sudėkite vištieną.
- Prieš patiekdami apšlakstykite laimo sultimis, papuoškite kalendromis.