Ši sriuba su shiitake grybais yra greitai ir paprastai pagamina. Ji puikiai tiks net ir nevalgantiems mėsos ar pieno produktų. Ją gaminome su rameno makaronais, sojų padažu, morkomis, paprika, brokoliu. Shiitake grybai yra malonaus, gana ryškaus skonio, tad ši sriuba irgi yra gardi.
Dar neseniai prekybos centruose shiitake grybų būdavo sudėtinga rasti, bet pastaruoju metu jie tapo išties populiarūs. Tad dažniausiai juos rasite šalia pievagrybių. Shiitake grybai turi daugybę privalumų: jie yra skanūs, greitai iškepa ar išverda, taip pat yra naudingi mūsų sveikatai. Šie grybai galimai padeda kovoti su vėžinėmis ląstelėmis, infekcinėmis ligomis, stiprina imuninę sistemą, padeda virškinimui ir pan. Juose yra vitamino B6, D, seleno, cinko, kalio.
Į šią sriubą papildomai galima įdėti vištienos, lašišos ar tofu sūrio. Taip pat galite įdėti svogūnų laiškų, sezamų aliejaus.
Kaip pagaminti šią sriubą su shiitake grybais?
Supjaustykite shiitake grybus: kotelį galite naudoti arba jį išmeskite, kepurėlę supjaustykite į 4–5 dalis. Keptuvėje kelias minutes pakepinkite grybus, sudėkite šiaudeliais sutarkuotas morkas, plonai supjaustytą papriką ir pakepinkite dar apie 3–4 min. ar kol visos daržovės bus beveik minkštos. Į pabaigą sudėkite česnaką, imbierą ir pakepinkite 30 s.
Puode, pagal nuorodą ant pakelio, išvirkite rameno makaronus. Juos perplaukite po šaltu vandeniu, stambiai supjaustykite.
Puode užkaiskite sultinį, įpilkite sojų padažo, ryžių acto, įberkite žiupsnelį cukraus, sudėkite brokolį ir virkite 3–4 min. Sudėkite daržoves iš keptuvės, makaronus ir dar viską pavirkite kelias minutes. Įberkite sezamų sėklų.
Kiti receptai su shiitake grybais:
Sriuba su shiitake grybais
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 97 kcal, angliavandenių 17,6 g, riebalų 1,7 g, baltymų 3,9 g
- Paruošimo laikas: 20 min.
Jums reikės:
- 150 g shiitake grybų
- 50 g rameno makaronų
- 1 morkos, sutarkuotos šiaudeliais ar burokine tarka
- 1 st. brokolio, atskirto nedideliais žiedynėliais
- 1/2 raudonosios paprikos, supjaustytos pailgomis trumpomis juostelėmis
- 1,2 l daržovių ar vištienos sultinio
- 1 valg. š. sojų padažo
- 1/2 arbat. š. ryžių ar obuolių acto
- 1 skiltelės česnako, susmulkinto
- 1 arbat. š. imbiero, smulkiai sutarkuoto
- žiupsnelio rudojo cukraus
- šaukštelio sezamų sėklų
- šlakelio aliejaus kepimui
Gaminimas:
- Nupjaukite grybų kotelį (jį galima naudoti ar išmesti), kepurėlę supjaustykite į 4–5 dalis.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, ant vidutinės kaitros pakepinkite kelias minutes grybus, tada sudėkite morką, papriką ir viską pakepkite dar apie 3–4 min. ar kol visos daržovės bus beveik minkštos. Į pabaigą sudėkite česnaką, imbierą ir pakepinkite 30 s.
- Puode išvirkite rameno makaronus (skaitykite gamintojo nurodymus), juos perplaukite po šaltu vandeniu ir stambiai supjaustykite.
- Puode užkaiskite sultinį, sumažinkite kaitrą, įpilkite sojų padažo, ryžių acto, įberkite žiupsnelį cukraus, sudėkite brokolį ir virkite 3–4 min. Sudėkite daržoves iš keptuvės, makaronus ir dar pavirkite 1–2 min.
- Įberkite sezamų sėklų.