Ši sriuba su triušiena ir kreminiu sūriu yra greitai ir paprastai pagaminama. Sriuba yra maistinga, soti ir išties gardi. Šioje sriuboje yra daug baltymų. Ji tinka tiek suaugusiems, teik vaikams.
Triušienos mėsa turi daug baltymų, bet mažai riebalų. Joje yra daug geležies, todėl ši mėsa ypač tinka vaikams. Triušienos skonis yra švelnus, jai nereikia naudoti daug prieskonių. Ši sriuba pagaminta su triušienos juosmeninės dalies filė. Išvirusi mėsa bus gana minkšta, malonaus skonio.
Kaip pagaminti sriubą su triušiena?
Iš pradžių reikia keptuvėje pakepinti svogūną ir morką. Tada juos išimti iš keptuvės. Vėl įkaitinti keptuvę su šlakeliu aliejaus. Sudėti smulkiai pjaustytą triušieną ir keletą minučių apkepinti, kol vos apskrus. Sumaišyti su persilado prieskoniais, juodaisiais pipirais.
Puode užvirti sultinį. Sudėti ryžius ir juos šiek tiek pavirti. Tada sudėti visas daržoves, triušieną ir virti ant neaukštos kaitros apie 15 min.
Galiausiai sudėti šaldytus žirnelius, kreminį sūrį, karpus, įberti druskos, juodųjų pipirų. Išjungti kaitrą ir palikti pastovėti apie 10 min.
Ši sriuba su triušiena ir kreminiu sūriu gali būti patiekiama su šviežiu batonu.
Porcijų skaičius: 3
1 porcijos maistinė vertė: 300 kcal, angliavandenių 19,2 g, riebalų 10,3 g, baltymų 31,3 g
Paruošimo laikas: 40 min.
Ingredientai triušienos sriubai
- 250 g triušienos mėsos be kaulo, supjaustytos nedideliais gabaliukais
- 1 arbat. š. persilado
- 1,2 l sultinio
- 2 bulvių, supjaustytų kubeliais
- 1 morkos, smulkiai supjaustytos
- ½ svogūno, smulkiai supjaustyto
- ½ st. šaldytų žirnelių
- 50 g kreminio sūrio
- 3 valg. š. plikytų ryžių
- saujos šviežių krapų
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- šlakelio alyvuogių aliejaus kepimui
Sriubos su triušiena gaminimas
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Sudėti svogūną, morką. Viską pakepinti apie 6-7 min.
- Išimti daržoves, vėl įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Apkepinti triušieną, kol ji šiek tiek apskrus, apie 4 min. Sumaišyti su persiladu, pipirais.
- Puode užkaisti sultinį, sumažinti kaitrą ir sudėti ryžius. Virti apie 5 min.
- Sudėti bulves, morkas, svogūnus, triušieną ir virti apie 15 min.
- Į pabaigą sudėti žirnelius, kreminį sūrelį, suberti krapus, druską, pipirus.